To contact us:nordic.fishing(ät)phnet.fi

Andörja

 

 

 

Varauksia kaudelle 2020 tulee koko ajan.

 

Varaukset Andörjalle Nordic Fishingin kautta täysin ilman lisäkuluja!

 

Varaukset ja tiedustelut Suomessa - Nordic Fishing

S-posti: nordic.fishing(ät)phnet.fi

p. 040-535 2099 – Ari

Myös viikonloppuisin

 

Järjestäjä:

Andrja Havfiskesenter

Midnattsol AS

 

Pikalinkit:

Sijainti

Yleistä infoa

Majoituksesta

Kalat ja kalastus

Sukellus

Yhteenveto palveluista ym.

Tietoja

Hinnasto

 

Toiminnassa ympäri vuoden.


 

Andörja Havfiskesenter filmi - majoitusrakennus yläilmoista, klikkaa kuvaa!

 

 

SIJAINTI 

Andörjan saari sijaitsee Pohjois-Norjassa Narvikista linnuntietä noin 50km pohjoiseen, aivan Lofoottien saariryhmän "olkapäällä". Andörjaa sanotaan Pohjois-Euroopan vuoristoisimmaksi saareksi, usean huipun kohotessa yli kilometrin korkeuteen. Korkein huippu on Langlitinden 1276m merenpinnan yläpuolella. Vuorten väliköistä löytyy myös useita ikijäätiköitä. Andörjan saari veneellä ympäri ajaen matkaa tulee noin 50km. Andörjan luoteiskärjessä on Engenes niminen noin 300 asukkaan kylä, josta löytyy oivallinen tukikohta Norjan merikalastusta harrastavalle matkailukalastajalle, oivallinen niin kalastuksen, majoituksen kuin veneidenkin suhteen.

Helsingistä Engenesiin tulee autolla matkaa noin 1400km Ruotsin-lapin läpi ajellessa. Nopein reitti Helsingistä Andörjalle taitanee olla E75-tietä pitkin Tornioon ja sieltä Ruotsin puolelle. Haaparannasta kannattaa jatkaa tietä E10 Kiirunaan, josta sama tie vie Norjan rajalle ja Narvikin lähistölle. Toinen hyvä vaihtoehto on ajaa Pellon kautta Kiirunaan ja loppu samaa reittiä kuin ensimmäisessä reitissä.

Kiirunasta eteenpäin pitkin Tornio-järven rantaa Jäämerelle on todella kaunis reitti maisemiensa puolesta.

Ruotsin ja Norjan rajalta pitkin E10 tultaessa ennen Narvikia täytyy kääntyä E6 tietä pohjoiseen Fossbakkeniin, risteyksestä matkaa sinne on noin 43km. Fossbakkenista on käännyttävä tielle no:84 viitan Sjövegan mukaisesti, Sjöveganista on vielä noin 10km Andörjan risteykseen ja tielle no:848.

Andörjan-saarelle saavutaan ylittämällä Mjösundetin salmi korkeaa siltaa pitkin. Mjösundetin sillalta on Engenesiin matkaa vielä noin 30km ja sinne tie vie pitkin Andörjan-saaren etelä- ja länsisivua pienten kylien läpi pitkin vuoren rinteitä kiemurrellen. Helsinki-Engenes välillä ei tarvitse käyttää minkäänlaista maksullista lauttaa, siltaa tai tunnelia. Myös lentäen paikalle on mahdollista mennä, tosin joutuu lentämään Oslon kautta. Oslosta on lennettävä joko Bardufossiin tai Harstadiin. Halvin ja lyhin reitti Engenesiin on Bardufossista, ajoaikaa sieltä Engenesiin tulee noin 1½h per sivu.

YLEISTÄ INFOA 

Engenesin kylän keskustassa matkailukalastajien majoitukseen on tarjolla Andörja Havfiskesenterin (rv. 2003) rakennuksessa 5kpl samankokoisia noin 70m² huoneistoja. Yksi huoneisto max. kuudelle hengelle. Havfiskesenter sijaitsee kylän keskustassa heti sataman vieressä. Huoneistojen parvekkeilta on hyvä tarkistaa satamaan palaavien kalastajien saaliit. Näiden lisäksi Engenesin kaupan vieressä on Overnattingin talo, jossa on kaksi erillistä huoneistoa.

Andörja Havfiskesenterin asiakkaiden käytössä on kahdeksan kappaletta Kvernö 19ft alumiiniveneitä, veneet ovat mallia 2013-2015.

Kvernö veneiden pituus on 5,7m ja ne on varustettu 60hv Yamahan nelitahtikoneilla ja karttaplotteri-luotaimilla + alueen kartoilla.

 

 

Lisäkuvia veneistä täällä

Havfiskesenterin vieressä on erillinen kalankäsittely-mökki, jossa on kaakeloidut seinät ja lattia ja juokseva makea vesi. Perkauspöytinä mökissä on muoviset pöytätasot, jotka seisovat ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla rungoilla. Kalankäsittelymökin viereen on rakennettu kelluva laituri, jolta kalansaaliit saa kannettua suoraan kalankäsittelymökkiin.

Huom! Kalankäsittelymökki on käytössä vain Andörja Havfiskesenterin asiakkaille!

Kalankäsittelymökin vieressä, Havfiskesenterin alakerroksessa on erillinen pakastushuone kalansaaliiden pakastamiseen. Huoneessa on kalojen pakastaminen mahdollista vaikka suoraan omiin kylmälaukkuihin, jolloin kalapussit on helppo pakata mahdollisimman vähän tilaa vieviksi kylmälaukkuihin/laatikoihin. Jokaisessa Havfiskesenterin ja Overnattingin huoneistossa on myös pieni pakastinosa jääkaapin yhteydessä.

Huom! Myös pakastushuone on käytössä vain Andörja Havfiskesenterin asiakkaille!


MAJOITUKSESTA

 

HAVFISKESENTERIN HUONEISTOT  Lisäkuvia täällä

Andörja Havfiskesenterin tiloissa on siis 5kpl samankokoisia noin 70m² huoneistoja 6 hengelle. Jokaisessa huoneistossa on kaksi makuuhuonetta, joissa molemmissa on kolme sänkyä. Huoneistot sijaitsevat Havfiskesenterin toisessa kerroksessa ja parvekkeet ovat suoraan merelle ja satamaan päin  (heti sataman yläpuolella).

Huoneistoissa on WC- ja suihkutilat, oleskeluhuone, jossa on ruokailukalusteet, sohvanurkkaus ja TV. Keittiö on varustettu mm. astianpesukoneella, mikrolla, kahvinkeittimellä, jää- pakastinkaapilla ja perusvälineistöllä ruuanvalmistukseen sekä astiastolla. Langaton internet-yhteys (wlan) toimii Havfiske-senterin tiloissa.

 

Havfiskesenterin pikku huoneisto ei enää ole vuokrakäytössä, eli sitä ei ikävä kyllä ole enää mahdollista varata.

 

Havfiskesenteriltä on veneiden satamapaikalle (sijaitsevat sataman vastakkaisella puolella) matkaa noin 200m ja paikalliseen kyläkauppaan myös noin 200m.

 

Havfiskesenterin huoneistoissa ja tiloissa ja Overnattingin talossa on tupakointi kielletty. Samoin, ikävä kyllä, lemmikkieläinten tuonti tiloihin ja taloihin on kielletty allergiariskin vuoksi.


OVERNATTING TALO  Lisäkuvia täällä

Uutena majoitustilana Engenesiin on tullut Overnattingin talo, joka on kunnostettu (2011) vanhaan kauppaan nykyisen kaupan vieressä.

 

Vanha kaupparakennus on kunnostettu lattiasta kattoon, sisältä ja ulkoa siistiksi ja hyvin toimivaksi kokonaisuudeksi aivan Engenesin keskustassa. Talolta tulee kauppaan matkaa noin 30m ja satamaan veneille noin 200m.

Overnattingin talossa on kaksi erillistä huoneistoa, eli tilat kahdelle erilliselle ryhmälle tai yhdelle isommalle porukalle. Molempiin huoneistoihin sopii max. kuusi henkeä majoittumaan.

Huoneistoihin on ulkoa sama, yhteinen sisäänkäynti, mutta eteisessä on huoneistoihin johtavat erilliset ovet. Eteisestä lähtee huoneistoille yhteiset portaat yläkerran makuuhuoneisiin ja ylätasanteella on erilliset ovet makuuhuoneisiin. Luonnollisesti molempiin huoneistoihin on omat avaimensa.

Molemmat huoneistot ovat samanlaisia. Alakerrassa on olohuone - keittiö, kylpyhuone/WC ja yksi yhden hengen makuuhuone, sekä terassi. Yläkerrassa on kaksi makuuhuonetta, joista toinen on kahdelle hengelle ja toinen kolmelle hengelle. Tämä huonejärjestys on siis samanlainen molemmilla huoneistoilla.

Huoneistoiden varustukseen kuuluu taulu-TV, jääkaappipakastin, liesi, mikro, astianpesukone sekä perusvarustus ruuan valmistukseen. Jos saalista kertyy enemmänkin, niin silloin kannattaa käyttää Havfiskesenterin alakerrassa olevaa pakastehuonetta. Myös langaton internet-yhteys (wlan) on käytössä.


Mäellä olevan huvilan takana on kauniille paikalle rakennettu nuotiopaikka, jossa voi paistella makkaraa tai vaikka tehdä nokipannukahvit. Nuotiopaikan vieressä on pöytä ja penkit. Tämä nuotiopaikka on käytettävissä, mutta sinne kannattaa kävellä kirkon vierestä, ei huvilan pihan läpi. Paikka on kirkon ja niemenkärjen välisellä niityllä huvilan takana.


KALAT JA KALASTUS

Kalastuksellisesti Engenes sijaitsee aivan erinomaisella paikalla, täältä pääsee kalaan kaikkiin ilmansuuntiin. Puhalteli tuuli melkeinpä mistä suunnasta tahansa, niin lähes aina pääsee suojaisemmille vesille. Engenesin lähistöltä löytyy kaikenlaisia pohjanmuotoja, jyrkkiä penkkoja, pakkoja, hiekkapohjia, virtasalmia, lähes kaikkea mahdollista mitä Norjan merikalastukselta voi toivoa. Myös syvyyttä on tarpeeksi isonkin kalan uida, noin kilometrin päässä Engenesistä löytyy syvyyttä jo yli 500m. Kovan tuulen yllättäessä lähistöllä on myös hyviä rannalta kalastuspaikkoja.

Kalastuksen kannalta parhaat vuodenajat ovat kevät, kesä ja myös syksy. Syys-lokakuu on vielä erinomaista kalastusaikaa. Talvellakin on mahdollista kalastaa, mutta talvikalastusta rajoittaa päivän lyhyys kuin myös kelit voivat olla aika lailla huonot.

Yleensä olemme harrastaneet viikon reissulla pohja-ongintaa ja uistelua suunnilleen saman verran. Uistellen saaliina on lähinnä ollut seiti ja aina välillä uistellen tulee myös turskaa, joka ei ole ollenkaan hullumpi kala uisteluvavan päässä pinnan lähistöltä saatuna. Ruijanpallasta kalastamme myös uistellen sekä isoilla kalajigeillä ja syöttikalalla. Ison seitin tai paltaan sattuessa siiman päähän joutuu kelan jarru ja räikkä töihin. Ei pärjää kotoiset lohi ja taimen taistelutahdossa näille kaloille, ei lähimainkaan. Uistelussa käytämme yleensä isoja vaappuja esim. Karikko vaappuja 18-24cm pituisina. Joskus käytämme painoja siimassa, joskus taas ilman painoja, riippuen miltä syvyydeltä kalastettava parvi löytyy. Hyvä vinkki kalaparvesta on jos näkee lokkiparven syöksähtelevän kohden pintaa, niin ei muuta kuin kokka kohisten vaaput perässä sekaan.

Uistelun aikana veneessä riittää vapa per kalastaja, varsinkin jos löytää seitiparven, niin kuin yleensä löytää. Useammasta vavasta ei ole kuin haittaa.

Pohja-onginnassa lajikirjo on jo paljon suurempi. Yleisimpiä saaliskaloja Andörjalla pohja-ongella ovat;

turska, keila, seiti, merikissa, puna-ahven, ruijanpallas, kolja, molva ja erilaiset kampelakalat. Myös monia muita lajeja on hyvät mahdollisuudet täältä saada, jopa holkeria, joka tosin ei ole syötävien lajien listalla.

Kampelakalojen kalastuspaikkana Andörja on niittänyt mainetta varsinkin läntisen naapurimme merikalastajien keskuudessa. Täältä on pyydetty mm. vuonna 2004 pikkupääkampelan maailmanennätys 1,8kg sekä kaksi maailmassa suurinta vapavälinein saatua liejukampelaa. Menneenä kesänä 2006 eräs kalastaja sai punakampelan, joka suolistettuna painoi 3,57kg. Kampeloiden pyynti tapahtuu hiekkapohjilta onkimalla tai pilkkimällä. Hietamatoja, simpukan lihaa tai ravun lihaa (löytyy kiviä rannassa kääntelemällä) koukkuun syötiksi ja syötti pohjalle pyytämään, vähän kuin kotoinen keväinen siian onginta merellä.

Ruijanpallas on suurimmaksi kasvava kampelalaji maailmassa, pallas voi kasvaa 400kg painoiseksi ja 4m pituiseksi. Andörja on hyvä paikka kalastaa myös pallasta. Täältä on saatu vuonna 2004 suurin Suomalaisten vapavälinein pyytämä ruijanpallas 74kg ja 186cm. Suurempiakin on kalastajilla ollut kiinni, mutta isot yleensä karkaavat.

Suurin Suomalaisten vapavälineillä saama ruijanpallas lienee tätä nykyä Ari Salon 20.5.2010 Vaeröyalta pyytämä 211cm pituinen yksilö.

Voimassa oleva (epävirallinen) ruijanpaltaan maailmanennätys vapavälinein on 245kg, pituutta tällä yksilöllä oli 255cm. Kala on pyydetty heinäkuussa 2011, aivan Andörjan lähialueelta. Väsytys oli kestänyt kolme tuntia, eikä hommaa helpottanut ainakaan se, että 90min kohdalla kalastajan vapa oli mennyt poikki.
Suomalaiskalastajia kiinnostaa yleensä merikissa. Vuonna 2005 suurin täältä saatu merikissa painoi 16,34kg. Hyvä merikissan kalastuspaikka on heti Engenesin kirkon edustalla, josta olemme saaneet useita kissoja vuosien mittaan. Yleensä useamman kissan per reissu ja maku onkin kissassa erinomainen, allekirjoittaneen henkilökohtainen suosikki. Merikissojen pilkinnässä, on hyvä laittaa pilkin koukkuihin kalanpala syötiksi (ei huono muillekaan lajeille). keilan pala on hyvä sitkeän nahan ansiosta. Sitten vaan pilkillä pohjaa pomputtelemaan ja välillä on hyväksi antaa pilkin maata pohjassa pidemmän aikaa.

Pohja-onginnassa olemme yleisimmin käyttäneet 400-600g painoisia pilkkejä. Hyvällä suht. tyynellä kelillä 400g pilkillä voi pilkkiä jopa 200m syvyydestä, mutta noin syvällä huomattavasti painavampi pilkki on luonnollisesti parempi. Myös kuitusiima kannattaa puolata kelalle ennen reissua pohjapilkintää varten. Kuitusiimalla pääsee helpommin syvyyksiin, eli noste siinä on huomattavasti pienempi kuin vastaavan paksuisella monofiilillä, kuin myös tuntuma on aivan eri luokkaa kuin monofiilillä. Pohjan ja kalat tuntee vavan päässä paljon paremmin ja vetolujuutta on paljon enemmän. Pilkin ja kuitusiiman välille kannattaa kuitenkin laittaa paksu fluorocarbon tai monofiiliperuke suojaamaan kuitusiimaa, jos se tosi iso tarttuu kiinni. Samoin jos pilkki tarttuu pohjaan kiinni, niin perukesiima kestää paremmin hankausta ja viiltoja kuin kuitusiima. Sopiva kuitusiiman paksuus on sinä 0,28-0,35mm ja perukesiima millin luokkaa.

TAIMENENKALASTUS

Ylempänä vuorilla on neljä pienehköä järveä, joilla on mahdollista kalastaa taimenta. Ensimmäinen järvi on nimeltään Vasskarvatnet ja sille pääsee autolla. Vasskarvatnett on matala järvi ja se on sopiva perho-kalastukseen, mato-ongintaan ja yleensä heittokalastukseen kevyillä vieheillä. Suurin taimen, joka on Vasskarvatnetista saatu, painoi 5kg. Autotien päättyessä Vasskarvatnetin lähistölle, tie jatkuu kärrytienä/patikkapolkuna. Samalta tieuralta/polulta pääsee muille järville (Mörkebotnvatnett, Storelvvatnett ja Isvatnett), jotka ovat korkeammalla ja syvempiä kuin Vasskarvatnet. Maisemat ovat komeita järville patikoidessa.

Kalastusupia voi tiedustella Havfiskesenteriltä.

Järvillä alkaa syysrauhoitus 10.9, jonka jälkeen kalastus niillä on kiellettyä.

LOHENKALASTUS

Paikassa, jossa Vasskarvatnet-järvestä laskee Storelva-joki Straumbotn-vuonoon, on mahdollisuus rannalta kalastamalla saada 1kg pikkulohta ja miksei tietysti veneestäkin. Tähän ei vaadita kalastuslupaa.

KALASTUSLUVISTA

Merikalastukseen Norjassa ei vaadita minkäänlaista lupaa, paitsi jos kalastaa lohta tai taimenta merestä, silloin on lunastettava Norjan valtion kalakortti. Sisävedet, järvet, lammet, joet ja purot ovat luvanvaraisen kalastuksen alaisia, joten niihin on lupa hommattava. Andörjalla lupia sisävesikalastukseen voi tiedustella Havfiskesenterin henkilökunnalta.


SUKELLUS

Andörjalla on hyviä ja monipuolisia sukelluskohteita, niin aloittelijoille kuin myös vaativampiin sukelluksiin. Engenesin satamasta 5-15min. venematkan päässä löytyy tasaisempaa pohjaa, penkkoja, rinteitä, yli 100 metrin kallioseinämää ja esim. virtasukellusta Straumbotn sisävuonoon johtavan salmen suulla vuoroveden vaihtuessa.

 

Kelin sattuessa huonoksi ja tuuliseksi hyvä sukelluspaikka löytyy Straumbotn sisävuonosta, jossa on rauhallista sukellella kauniissa vedenalaisissa maisemissa.

Täällä on käynyt jo useita suomalaisia sukellusseuroja tutustumassa Andörjan vedenalaisiin maisemiin.

 

Ilmakompressoria pullojen täyttämistä varten kalastuskeskuksella ei ikävä kyllä ole, vaan se pitää olla omasta takaa.

Kuva: Esa Surakka 6.7.2011

Kuva: Esa Surakka 4.7.2011


YHTEENVETO PALVELUISTA YM. ENEMMÄN JA VÄHEMMÄN HYÖDYLLISTÄ TIETOA

 

MAJOITUS

Vuorokausittain, viikoittain tai pidempiaikaisesti. Joko Andörja Havfiskesenterin huoneistoissa tai Overnatting talon huoneistoissa. Huoneistoissa sallitaan enintään kuusi majoittujaa (aikuisia).

 

VUOKRAVENEET

Keskipulpetillinen Kvernø vene varustettuna nelitahtiperämoottorilla. Kaikissa veneissä on luotain/karttaplotteriyhdistelmä.

 

KANSAINVÄLINEN HUVIVENEENKULJETTAJAN PÄTEVYYSKIRJA

Norjassa veneen kuljettajalta vaaditaan kansainvälinen huviveneenkuljettajan pätevyyskirja, jos veneen moottori on yli 25hv ja veneen kuljettaja on nuorempi kuin 1.1.1980 syntynyt. Tätä vanhemmat kuljettajat voivat ajaa yli 25hv moottorilla varustettua venettä ilman pätevyyskirjaa.

Internetissä osoitteesta: veneily.fi/tiedot_ja_taidot/patevyydet

 

PELASTUSLIIVIT

Lainattavissa, Huom! Norjan lakien mukaan veneillessä on käytettävä pelastusliivejä tai jotain muuta hyväksyttyä kelluntavälinettä. On kuitenkin suositeltavaa, että olisi omat kelluntavälineet mukana.

 

VENERAMPPI

Tällä hetkellä asiakkaiden omat veneet on laskettava rampilta traktorilla, ellei ole nelivetoautoa käytettävissä -tosin ei välttämättä nouse silläkään. Ota yhteyttä paikan päällä henkilökuntaan.

 

LAITURIPAIKKA

Vuokrattavissa asiakkaalle, jolla on oma vene mukana. Paikkoja on ainoastaan 1kpl.

 

KALANKÄSITTELY

Erillinen kalankäsittelymökki aivan Havfiskesenterin vieressä. Jokaisen venekunnan on itse vietävä kalan käsittelyssä syntyneet perkeet veneellä mereen muutaman sadan metrin päähän sataman suulta, heti kalojenperkuutalkoiden päätyttyä.

Huom! Kalankäsittelymökki on käytössä vain Andörja Havfiskesenterin asiakkaille!

 

SAALIIN KULJETUS KOTIIN

Norjan asetusten mukaan maasta saa viedä kalatuotteita (esim. filettä) ulos max. 20kg per henkilö, jos on asiakkaana rekisteröidyssä kalastuskeskuksessa. Muussa tapauksessa vientimäärä on 10kg.

 

SAALIIN PAKASTUS

Jokaisessa huoneistossa on pieni pakastin jääkaapin yhteydessä ja Havfiskesenterin alakerrasta löytyy iso pakastehuone, jossa saaliin voi halutessaan pakastaa suoraan omiin kylmälaukkuihin/laatikoihin ja säilyttää siellä.

Huom! Myös pakastushuone on käytössä vain Andörja Havfiskesenterin asiakkaille!

 

KALALAATIKOITA

Styroksisia lentorahtikylmälaatikoita ostettavissa paikan päältä, pakastetun saaliin kotiinkuljetusta varten. Ulkomitoiltaan laatikko on P78xL39xK23, seinämä 3cm.

 

KALASTUSVÄLINEITÄ

Kalastusvälineitä saa nykyään vuokralle Havfiskesenteriltä (kuusi settiä vuokrakäyttöön).

 

KELLUNTAHAALAREITA

Vuokrattavissa joitain kappaleita.

 

LOPPUSIIVOUS

Loppusiivouksen voi tilata erikseen, muutoin asiakas tekee sen itse.

 

VUODEVAATTEET/PYYHKEET

Joko omat tai vuokrattavissa.

 

KALASTUSLUVAT

Merikalastukseen Norjassa ei vaadita minkäänlaisia lupia. Sisävesikalastus on luvanvaraista. Andörjan sisävesille lupia voi tiedustella Havfiskesenterin henkilökunnalta.

 

MERISÄÄ

Tästä linkistä löydät tarpeellista Engenesin merisäätietoa kalastukseen ja veneilyyn liittyen.

 

MERIKARTTA

Norjan merikartta no:80.

 

PÄIVITTÄISTAVARAKAUPPA

Kylän keskustassa, majoituspaikoista on kaupalle matkaa noin 200m.

 

POLTTOAINE

Myynti kaupalla. Automaattipumppu, kortit Visa, Visa Electron ja Master Card. Voi maksaa kauppaan myös käteisellä.

Venevuokriin ei sisälly polttoainetta.

 

RAVINTOLA / KAHVILA

Havfiskesenterin katutasolla. Voi ostaa pikku purtavaa, myös olutta ja väkevämpiä. Sesonkiaikaan myös aterioita.

Voi varata ryhmille sesongin aikana. Konferenssivieraita voidaan ottaa vuoden muina aikoina, av-laitteet ja tilat löytyvät kokouksia varten.

 

STRAUMBOTN-SISÄVUONO

Todella kaunis sisävuono Andörjan saaressa korkeiden vuorten ympäröimänä. Vuonon suuaukko on Engenesin satamasta 3km itään päin. Vuonoon voi ajaa veneellä, tosin vuoroveden aikaan salmessa on aikamoinen koski, jolloin kannattaa olla varovainen ettei virta paina venettä rannan kiviin. Vuono on 8km pitkä ja syvimmillään 75m.

 

UIMARANTA

Straumbotn-vuonon kaakkois-pohjukassa autotien päässä on hieno uimaranta korkeiden vuorten ympäröimänä. Uimarannalla on pöytiä ja penkkejä ja vuorilla olevista järvistä laskee pieni joki uimarannan kohdalla mereen. Uimaranta on todella kauniilla paikalla. Myös veneellä pääsee uimarannalle.

 

HÄTÄNUMERO

Yleinen hätänumero 112, sama kuin Suomessa.

 

ROLLA

Naapurisaarelle Rollaan pääsee autolla maksutonta merenalaista tunnelia pitkin. Tunneli on 3,4km pitkä ja kulkee alimmillaan 112m merenpinnan alapuolella. Rollasta löytyy hieman isompi kauppa ja pankki, sekä lauttasatama Harstadiin. Lauttasatama on Rollan saaren toisessa päässä. Engenesistä Rollaan tulee autolla matkaa noin 20km.

 

TYKKIASEMA

Engenesin lähikukkulalla, kävelymatkan päässä on toisen maailmansodan aikainen Saksalaisten tykkipatteri-asema. Saksalaisilla oli toisen maailmansodan aikana Engenesissä sukellusvenetukikohta.

 

LAIVAYHTEYS

Engenesistä on laivayhteys Harstadiin ja Tromsö’n nopealla katamariini aluksella.

Suomesta Andörjalle mennessä välillä ei ole yhtään maksullista lauttaa, siltaa tai tunnelia.

 

MERIKOTKAT

Andörjalla näkee usein merikotkia. Jos satutte sellaisen lähistöllä näkemään ja teillä on veneessä pikku seitiä, turskaa tai vaikka keilaa, niin kokeilkaapa heittää kala veneestä mahdollisimman kauas ja jääkää lähistölle katselemaan. Useasti, hetken kaarreltuaan merikotka käykin kalan veneen lähistöltä vedestä nappaamassa. Mukava kokemus seurata läheltä ison linnun liitoa veden päällä.

 


 

TIETOJA

Varaukset ja tiedustelut Suomessa - Nordic Fishing

S-posti: nordic.fishing(ät)phnet.fi

p. 040–535 2099 – Ari

Myös viikonloppuisin

Internet sivut: www.nordicfishing.fi

 

Varaukset on tehtävä kirjallisesti sähköpostilla tai kirjeitse.

Myös mahdolliset peruutukset on tehtävä kirjallisesti.

 

VARSINAISTA VARAUSTA TEHDESSÄNNE ILMOITTAKAA VÄHINTÄÄN SEURAAVAT ASIAT:

- mitä varaatte

- ajankohta mille varaatte

- laskutusosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, esim. näin:

Andörja Havfiskesenterin huoneisto ja kaksi Kvernö venettä ajalle 18.7-25.7.2020

Kalle Kalastaja

Kalastajankuja 2 C 5

50100 Helsinki

p. 040 123 4567

s-posti: kalle.kalastaja@sposti.fi

JÄRJESTÄJÄ

Andrja Havfiskesenter

Midnattsol AS

 

REKLAMAATIOT

Nordic Fishing ei ole vastuussa mahdollisista kohteessa ilmenevistä puutteista tai vioista. Kaikki kyseisiin asioihin liittyvät reklamaatiot on toimitettava suoraan kohteeseen.

 

SAAPUMINEN JA LÄHTEMINEN

Majoitustiloihin saapuminen aikaisintaan klo 14.00 ja poislähtö viimeistään klo 11.00. Samat ajat pätevät myös veneiden käyttöönottoon ja luovutukseen.

 

VARAUKSEN MAKSAMINEN

Nordic Fishing tekee asiakkaan varauksen Andörja Havfiskesenterin varausohjelmaan ja lasku maksetaan kokonaisuudessaan vasta paikan päällä saavuttaessa.

 

VARAUKSEN PERUUTUS

Peruutus aikaisemmin kuin 60pv varauksen alkamisesta, asiakkaan on maksettava 500Nok tai 60¤ peruutusmaksuna.

Peruutus myöhemmin kuin 60pv ennen varauksen alkamista - varaus on maksettava kokonaan.

 

ASIAKKAAN VASTUU

Asiakas vastaa itse majoitukselle tai välineille aiheuttamistaan vahingoista, mukaan lukien venevahingot.

Asiakkaan tulee ennen poislähtöä siivota majoitustilat, tiskata käytetyt astiat ja ruokailuvälineet, puhdistaa vene, kalankäsittelytilat ja muut käyttämänsä välineet. Taloihin ja huoneistoihin voi halutessaan ostaa myös loppusiivouksen.

Veneiden polttoainesäiliöt on pois lähtiessä täytettävä aivan täyteen asiakkaan toimesta. Venevuokrat eivät sisällä polttoainetta.

Asiakas on velvollinen toimimaan henkilökunnan antamien ohjeiden mukaan. Asiakas, joka kieltäytyy toimimasta annettujen ohjeiden ja sääntöjen mukaan, käyttäytyy häiritsevästi ja/tai varomattomasti voidaan häätää alueelta. Häätötapauksessa mitään maksettuja maksuja ei palauteta asiakkaalle.

 

ALKOHOLIN KÄYTTÖ

Alkoholin vaikutuksen alaisena veneen kuljettaminen ei ole sallittua.

Toivomme muutoinkin kohtuullista alkoholin käyttöä yleisen viihtyvyyden takaamiseksi.

 

VAKUUTUKSET

Asiakas vastaa itse tarpeellisiksi katsomistaan vakuutuksista.

 

TUPAKOINTI JA LEMMIKKIELÄIMET

Havfiskesenterin huoneistoissa ja tiloissa ja Overnattingin talossa on tupakointi kielletty. Samoin lemmikkieläinten tuonti tiloihin ja taloihin on kielletty allergiariskin vuoksi.

 


Andörja Havfiskesenter hinnat 2020
    vrk viikko
Majoitus Havfiskesenter
huoneisto 5kpl
(max. 6 henk./huoneisto)
1695Nok 11865Nok
Overnatting talo,

jossa 2kpl huoneistoja

(max. 6 henk./huoneisto)

1695Nok/huoneisto

3390Nok/koko talo

11865Nok

23730Nok

  vrk viikko
Veneet

Kvernø 19 ft vene
+ plotteriluotain

1250Nok

8750Nok

    vrk viikko
Muuta Kalastusvälineet

(vapa, kela, siima + joitain pilkkejä)

(vakuusmaksu 400Nok)

150Nok 1050Nok
Kelluntahaalarit 190Nok 1330Nok
Loppusiivous 600Nok/huoneisto

         Vuodevaatteet + pyyhkeet

           100Nok/hlö

Varaukset samoin kuin mahdolliset peruutukset on tehtävä kirjallisesti, joko sähköpostilla tai kirjeitse.

2019 lokakuussa 1 euro oli noin 10,2 Norjan kruunua

Varaukset ja tiedustelut Suomeksi tai Englanniksi:                                                                                             email: nordic.fishing(ät)phnet.fi                                                                                                                           tel: +358 40 535 2099 - Ari

SIVUN ALKUUN

©Nordic Fishing