©Nordic Fishing                                          To contact us:nordic.fishing(ät)phnet.fi

Tufjord Brygge

 

 

 

 

Luonto- ja kalastusohjelma Arktiset Vedet ruijanpaltaan perässä Tufjordissa 8/2019.

 

Jaksot katsottavissa näistä linkeistä (Vimeo).

Jakso 11

Jakso 12

Kannattaa katsoa! :)

 

 

 

 

Tufjord kausi 2021, varauksia tulee koko ajan.

 

 

 

 

Tufjord varaukset Nordic Fishingin kautta täysin ilman lisäkuluja!

Varaukset ja tiedustelut Suomessa - Nordic Fishing

S-posti: nordic.fishing(ät)phnet.fi

p. 040-535 2099 – Ari

Myös viikonloppuisin

 

Järjestäjä:                              

Tufjord Molta & Utleie AS        

9670 Tufjord

Norge

 

Pikalinkit:

Sijainti

Seudun palvelut

Majoitus

Veneet

Kalastus

Tietoja

Hinnasto

 

 

 

Team DCG Tufjord 2018 filmi, tästä klik!

 


Klikkaamalla suuremmaksi

© Karttakeskus, Lupa L8530

Klikkaamalla suuremmaksi

Sijainti

Tufjord Brygge sijaitsee Finnmarkissa Rolvsøyan saarella Hammerfestin kaupungista linnuntietä noin 35 km pohjoiskoilliseen, ison meren äärellä. Seuraava maaetappi pohjoiseen mentäessä on vasta Karhusaari ja Huippuvuoret. Kalastukseltaan maineikas Sørøyan saari on myös heti siinä Rolvsøyan lounaispuolella, joten kuuluilla kalavesillä täällä ollaan. Tufjordin pieni kalastajakylä paikantuu Rolvsøyan länsipuolelle. Rolvsøyan saarella vakinaisia asukkaita lienee alle sata henkilöä.

Torniosta kilometrejä lauttarantaan (Havøysund) kertyy noin 740 kappaletta ja Helsingistä noin 1470. Lauttamatkan jälkeen Rolvsøyan saaressa on ajeltava vielä 8 km ennen perille pääsyä. Lauttarantaan voi matkustaa joko Enontekiön-Altan kautta tai vaihtoehtoisesti Karigasniemen kautta, matka-ajassa ei ole paljoakaan eroa, meni kumpaa reittiä tahansa. Vaihtelun vuoksi toista reittiä sinne ja toista takaisin.

Tarvittaessa tarkemmat reittiohjeet varauksen yhteydessä!

Klikkaamalla suuremmaksi

 

Havøysundiin johtava tie no: 889 on yksi 18 tiestä, jotka on valittu osaltaan kansallisiksi maisemareiteiksi Norjassa. On kokemisen arvoinen elämys ajella tätä viimeistä etappia ennen lauttaa  Rolvsøyalle.

 

Tässä linkissä  tie no: 889 maisemareitti esite, tutustu!

 

Lillefjord, kuva: Jarle Wæhler

Rolvsøyan lautta

Rolvsøyalle mennessä matkalla on yksi maksullinen lautta reitin loppupäässä, Havøysund-Gunnarnes. Lauttamatka kestää 45 min-1½ h riippuen, ajaako lautta Ingøya-saaren kautta vai meneekö suoraan Rolvsøyalle.

 

Lautta on katamaraanityyppinen alus, joka vetää noin kymmenen henkilöautoa avoimelle autokannelle. Aluksen matkavauhti on hyvää luokkaa. Visiitillämme Rolvsøyalle lautan matkavauhti oli kiitettävät 25 solmua.

 

Lautta-aikataululinkki tietoja osiossa.

Lautalle mennään jonotussysteemillä, eli   lauttapaikkaa ei voi varata etukäteen, joten lauttasatamassa kannattaa olla jo hyvissä ajoin.


Seudun palvelut

Tufjord Bryggeä lähin kauppa ja postilaatikko sijaitsevat samalla saarella Gunnarnesissa, noin 8 km Tufjordista, sama kylä, jossa myös lauttasatama on. Kaupassa on kohtalainen valikoima elintarvikkeita ja muuta tuiki tarpeellista tavaraa. Autoihin polttoaine on ostettava joko Tufjord Bryggen henkilökunnalta tai lautan mantereen puoleisesta päätepisteestä Havøysundista, josta löytyy polttoaineautomaatti lauttasataman viereltä. Lähin suurempi asutuskeskus on Havøysund, joka on Moseijan kunnan keskustaajama reilun 1000 henkilön asukasmäärineen. Havøysundista löytyy kaikki tarpeellinen urheiluliikkeitä ja ravintoloita myöten.

Gunnarnesin kaupan valikoimaa

Kaupan aukioloajat

Klikkaamalla suuremmaksi

Havøysund, kuva: Helge Stikbakke


Aktiviteetteja

Rolvsøyan saarella aikaa voi viettää merikalastuksen ja veneilyn lisäksi retkeilemällä saarta pitkin ja poikin. Maisemallisesti saari poikkeaa tavanomaisista Norjan näkymistä ulkona merellä olevan sijaintinsa vuoksi. Korkein tunturi saarella kohoaa 363 metrin korkeuteen. Alue on helppoa patikoida tundramaisen luonteensa vuoksi, ja kaunista luontoa riittää ihasteltavaksi. Täällä voi viettää vaikka rantapäivän omalla vuononpohjukasta löytyvällä upealla hiekkarannalla.

Rolvsøyan saarella on lukuisia pieniä järviä, joilla voi kalastaa taimenta ja rautua. Lähin kalastettava järvi on vain vajaan kilometrin päässä Bryggeltä.

The Luonto on täällä se "juttu"!

Syyskuisella (2016) testireissulla ihmettelimme yön jälkeen, mihin laiturilla olevasta laatikosta häviää kalanperkeitä, esim. reilu 12 kiloisen paltaan pää ja ranka ja 15 kiloisen turskan jäänteet - vaikka laatikossa oli toinen laatikko päällä ja pari tiiliskiveä painona. Seuraavana iltana bongasimme rosvon ja näimme, kuinka saukko kierteli veneestä veneeseen syötävää etsien.

Merellä veneen vieressä kävi myös valas puhauttamassa, lisäksi näimme pyöriäisiä, hylkeitä, merikotkia, suulia... 

Samaisella syksyn reissulla vietin yhden päivän kierrellen ja kalastellen kuuden pikku järven ryhmää. Paikka on eräs kauneimpia, joilla olen Norjassa vieraillut. Kannatti todellakin "uhrata" yksi meripäivä tätä varten. Bryggeltä paikalle oli noin viiden kilometrin automatka ja 30 minuuttia patikointia ensimmäiselle järvelle. Kuudennen, viimeisen hienon järven jälkeen avautui aivan uskomaton näkymä pienelle Stoppelfjorden vuonolle, jolla oli kaksi erillistä hiekkarantaa. Takaisin autolle maltoin palata vasta lähes pimeällä 12 km:n  päiväpatikoinnin jälkeen.

Saarella on useita muitakin hienon hienoja järviä, joilla on ehdottomasti käytävä seuraavalla Tufjordin reissulla, rautujen ja taimenten narrattavana.

 

Kuutosjärvet - taimenta ja rautua

Klikkaamalla suuremmaksi

Viimeinen kuutosista

Klikkaamalla suuremmaksi

Stoppelfjorden

Klikkaamalla suuremmaksi

Klikkaamalla suuremmaksi

Pikku saukko ja iso saukko

Klikkaamalla suuremmaksi


Majoitus

Tufjord Bryggen kalastuskeskus on vanhan kalatehtaan paikalla, ja paikkaa isännöi mukava pariskunta Rune ja Siss, jotka hankkivat paikan omistukseensa vuonna 2015. Käytössä olevat majoitustilat on rakennettu 1940-50-luvulla ja alkuperäinen tarkoitus niillä oli majoittaa sen aikaisia ammattikalastajia, jotka saapuivat skreiturskan pyyntiin matkojen takaa. Tätä nykyä huoneistot ja mökki on kunnostettu palvelemaan tämän vuosituhannen vapakalastajia ja muita retkeläisiä, jotka haluavat tutustua Rolvsøyan upeaan luontoon.   

Majoitustiloina tarjolla on kaksi erillistä huoneistoa ja yksi mökki. Toinen huoneisto vetää kuusi majoittujaa ja toinen seitsemän. Mökkiin sopii max. kahdeksan asukasta. Pienemmässä huoneistossa voi majoittua myös liikuntarajoitteiset henkilöt. Ulospäin majoitusrakennukset eivät ole hienon hienoja, mutta sisältä ne ovat erinomaisen mukavia ja siistejä. Huoneistorakennuksen edustalla löytyy myös kylpypalju. Kaikilta majoitustiloilta venelaiturille on vain jokunen kymmenen askelta matkaa.

Vieressä olevassa vanhassa kalatehdasrakennuksessa on lisäksi kaksi neljän hengen huoneistoa.

 

Tulevaisuudessa alueelle rakennetaan myös grillikota ja sauna. Kalatehdasrakennuksen takana niemen kärjessä on vanha kivinen kaksikerroksinen rakennus, jossa aikoinaan valmistettiin kalanmaksaöljyä turskan maksoista. Myös tämä rakennus on tulevaisuudessa tarkoitus kunnostaa majoitustiloiksi.

Huoneistot ja kalatahdasrakennus takana.

Uudet huoneistot sijaitsevat kalatehdasrakennuksessa.

Huoneistot, mökki näkyy kuvassa takana.

Kuvassa venelaiturin jatko-osa nostettuna tulevan talven alta.

Kivitalo - tulevia majoitustiloja?

Kivitalo - isäntäpariskunta, takana turskanmaksasammioita

 

Kaikissa majoitustiloissa on TV ja langaton internet-yhteys sekä tarpeelliset ruoanvalmistusvälineet ja astiastot. Myös astianpesukone kuuluu majoitustilojen varustukseen. Kalatehdasrakennuksesta löytyy pakastearkut (jokaiselle majoitustilalle omansa) kalasaaliiden pakastamista varten.

Majoitushintaan sisältyy huoneiston/mökin loppusiivous ja vuodevaatteet sekä pyyhkeet.

 

Kaikista majoitustiloista on merinäkymät Tufjorden vuonoon. Huoneistot on rakennettu suoraan meren päälle. Huoneistojen terassilta voi halutessaan vaikka onkia syöttikalat tulevaa meripäivää varten.

Samaisella laituri-terassirakennelmalla on myös kalanperkuupaikka juoksevalla makealla vedellä, kuin myös kylpypalju.

 

Huoneisto Balderbua

Tufjord Bryggen isompi huoneisto (Balderbua) vetää maksimissaan seitsemän majoittujaa. Huoneistossa on olohuone-keittiö ja kolme makuuhuonetta. Yhdessä makuuhuoneista yksi sängyistä on parisänky, muut sängyt ovat erillisiä. Huoneistossa on kaksi erillistä WC/kylpyhuonetta.

 

Huoneisto Anna Mathea Bua

Pienempään huoneistoon (Anne Mathea Bua) sopii maksimissaan kuusi henkeä. Huoneistossa on olohuone-keittiö, kaksi makuuhuonetta sekä myös tässä huoneistossa on kaksi erillistä wc/kylpyhuonetta. Tämä huoneisto on varustettu liikuntarajoitteisia henkilöitä silmällä pitäen.

Mökki Villa Aurora

 

Mökki (Villa Aurora) on kaksikerroksinen, heti huoneistorakennuksen vieressä. Mökkiin sopii max. kahdeksan henkeä. Mökissä on kolme makuuhuonetta, olohuone-keittiö ja yksi wc/kylpyhuone.

Kalatehdasrakennuksen toinen uusi huoneisto

Kalatehdasrakennuksen kaksi huoneistoa ovat molemmat neljälle hengelle (Havet ja Glød). Molemmissa huoneistoissa on kaksi makuuhuonetta, keittiö, olohuone ja yksi wc/kylpyhuone.

Kalatehdasrakennuksessa on jokaiselle majoitustilalle oma lukittava varastohuone, jossa on jokaiselle oma pakastearkku. Varastohuoneessa jokainen ryhmä voi säilyttää kalastusvälineensä, haalarinsa ja kuivattaa meripäivän aikana kastuneet varusteet.

Kalatehdasrakennuksen huoneistojen vieressä on myös "ylimääräinen" WC asiakkaiden yleiseen käyttöön. Ei välttämättä tarvitse juosta majoitustiloille likaisissa kalastus-haalareissa jos tarve yllättää.

 

 


Veneet

 

Tufjord Bryggen venekalustona on käytössä merialumiiniset avoveneet merkiltään Gemi 600. Veneet ovat 6,15 m pitkiä ja leveyttä löytyy 2,25 m. Esim. verrattuna Kvernö 19 ft -veneisiin Gemit ovat pidempiä ja leveämpiä, muutoin aika lailla samanmallisia kuin Kvernö-veneet. Koneina veneissä on 75 hv nelitahtikoneet ja luotainplotterin virkaa hoitaa Garminin 7 tuumainen echoMAP SV. Polttoainetta veneisiin voi tankata 73 litran kiintosäiliöön. Testireissulla oli mukava havaita, että veneissä ei ollut juurikaan liukukynnystä ja vene nousi pienelläkin kaasulla plaaniin. Tätä ominaisuutta osaa arvostaa, kun matkaa taittaa mukavassa mainingissa. Myös koneen polttoainetalous tällä veneellä on kiitettävää luokkaa. Paukkuliivit sisältyvät venevuokraan.

 

Kaudelle 2017 Tufjordiin tuli kaksi uutta Gemi venettä. Muutoin samanmoiset kuin aikaisemmatkin (20 ft) mutta malliltaan hieman pidemmät (21 ft).

Klikkaamalla suuremmaksi


Kalastus

Rolvsøyan saaren ympäristö on perinteisesti hyvää kalastusaluetta, ja saari sijaitsee kalastuksestaan kuulun Sørøyan saaren vieressä. Syksyisellä testireissulla saimme useita ruijanpaltaita, hyvänkokoista turskaa ja komeita puna-ahvenia, joista suurimmat olivat reilu viisikiloisia, suurin lähes 6 kg.

Myös isoa ruijanpallasta  esiintyy alueella hyvissä määrin, ja sille sopivia hietikkopohjia ja hietikkovirtasalmia alueella on runsaasti. Syvimmät kohdat alueella painuvat reiluun 300 metriin.

Jos paltaan uistelu kiinnostaa, niin Rolvsøyan ja Ingøyan itäpuolelta löytyy erinomaista aluetta siihen tarkoitukseen, kilometrikaupalla alle 20 metrin hietikkopohjaista vettä. Myös Trollsundet, Rolvsøyan ja Ingøyan välinen hiekkainen virtasalmi on eräs alueen ruijanpallas-hotspoteista. Salmea voi kalastaa joko syvemmältä jigaamalla tai rantoja myöten uistellen.

Täältä saamamme ruijanpaltaat ovat kaikki olleet epätavallisen paksuja ja todella kovia taistelemaan.

Puna-ahvenet +5 kg

Trollsundet

Klikkaamalla suuremmaksi

Keväällä maalis-huhtikuussa Barentsinmereltä Rolvsøyan vesille saapuu skreiturskaa kutemaan sankoin parvin, silloin siellä on mahdollisuus todella suuriin turskiin. Sään puolesta maalis-huhtikuu on normaalisti jo aivan kelvollista kalastusaikaa.

Skrein kalastusta filmillä löytyy täältä!

 

Skrei-aikaan alueella on runsaasti myös valaita. Rolvsøyasta länteen on matalikkoalue nimeltään Tubåen, jostain syystä kyseinen matalikko kerää silloin valaita suurin joukoin, mukana seassa on myös suuria valaita. Merimatkaa Tubåenille tulee 15-20 km.

 

Jos merikalastuksen lomaan haluaa harrastaa järvikalastusta, siihen Rolvsøyalla on erinomaiset puitteet. Saarella on useita eri kokoisia järviä ja lampia, joissa voi kalastaa taimenta ja/tai rautua. Joissain järvissä kalat kasvavat myös hyvänkokoisiksi.

Kalastuskeskusta lähin kalastettava järvi on vain vajaan kilometrin päässä.

Skrei-aikaan talviselle taimen-rautupilkille täällä voi myös lähteä, ja tarvittaessa kyyti hoituu kätevästi moottorikelkalla.


TIETOJA

Varaukset ja tiedustelut Suomessa - Nordic Fishing

S-posti: nordic.fishing(ät)phnet.fi

p. 040–535 2099 – Ari

Myös viikonloppuisin

Internet sivut: www.nordicfishing.fi

Varaukset on tehtävä kirjallisesti sähköpostilla tai kirjeitse.

Myös mahdolliset peruutukset on tehtävä kirjallisesti.

 

VARSINAISTA VARAUSTA NORDIC FISHINGILTÄ TEHDESSÄNNE ILMOITTAKAA VÄHINTÄÄN SEURAAVAT ASIAT:

- mitä varaatte

- ajankohta mille varaatte

- kuinka monelle hengelle

- laskutusosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, esim. näin:

Tufjord Brygge huoneisto Balderbua kuudelle hengelle ja kaksi Gemi venettä ajalle 14.7-21.7.2017

Kalle Kalastaja

Kalastajankuja 2 C 5

50100 Helsinki

p. 040 123 4567

s-posti: kalle.kalastaja@sposti.fi

JÄRJESTÄJÄ                                                          

Tufjord Molta & Utleie AS        

9670 Tufjord

Norge

 

SAAPUMINEN JA LÄHTEMINEN

Majoitustiloihin saapuminen aikaisintaan klo 17.00 ja poislähtö viimeistään klo 11.00, tosin näitä aikoja voidaan soveltaa tilanteen mukaan. Veneiden käyttöönotto- ja luovutusaikoihin pätevät samat ajat.

 

VARAUKSEN MAKSAMINEN

Nordic Fishing tekee asiakkaan varauksen suoraan Tufjord Bryggen varausohjelmaan. Lasku varauksesta tulee Tufjord Bryggeltä sähköpostitse asiakkaalle. Laskut maksetaan Tufjord Bryggen tilille Norjaan. Laskussa on mukana 300Nok pankin kuluja.

Varausmaksu on suuruudeltaan 25% koko varauksen summasta ja se on maksettava 14vrk kuluessa varauspäivästä. Varauksen loppumaksu 75% kokonaissummasta, on maksettava viimeistään kaksi kuukautta (62vrk) ennen varauksen alkamista. Samaa laskua käytetään molempiin maksuihin. Laskussa on eräpäivät molemmille maksuille.

 

VARAUKSEN PERUUTUS

Peruutuksen tapahtuessa ennakkovarausmaksu 25% pidätetään asiakkaalta. Peruutus myöhemmin kuin kaksi kuukautta (62vrk) varauksen alkamiseen - varauksen koko summa pidätetään asiakkaalta täysimääräisenä.

 

VARAUSMUUTOKSET

Varausmuutoksista veloitamme 20¤ (euroa) per muutos, ellei muutos johda lisävaraukseen.

 

ASIAKKAAN VASTUU

Asiakas vastaa itse majoitukselle tai välineille aiheuttamistaan vahingoista, mukaan lukien venevahingot.

Asiakas on velvollinen toimimaan henkilökunnan antamien ohjeiden mukaan. Asiakas, joka kieltäytyy toimimasta annettujen ohjeiden ja sääntöjen mukaan, käyttäytyy häiritsevästi ja/tai varomattomasti voidaan häätää alueelta. Häätötapauksessa mitään maksettuja maksuja ei palauteta asiakkaalle.

 

KANSAINVÄLINEN HUVIVENEENKULJETTAJAN PÄTEVYYSKIRJA

Norjassa veneen kuljettajalta vaaditaan kansainvälinen huviveneenkuljettajan pätevyyskirja, jos veneen moottori on yli 25hv ja veneen kuljettaja on nuorempi kuin 1.1.1980 syntynyt. Tätä vanhemmat kuljettajat voivat ajaa yli 25hv moottorilla varustettua venettä ilman pätevyyskirjaa.

Internetissä osoitteesta: veneily.fi/tiedot_ja_taidot/patevyydet

 

ALKOHOLIN KÄYTTÖ

Alkoholin vaikutuksen alaisena veneen kuljettaminen ei ole sallittua.

Toivomme muutoinkin kohtuullista alkoholin käyttöä yleisen viihtyvyyden takaamiseksi.

 

VAKUUTUKSET

Asiakas vastaa itse tarpeellisiksi katsomistaan henkilökohtaisista vakuutuksista. Vuokrattavat veneet ovat vakuutettuja.

 

TUPAKOINTI JA LEMMIKKIELÄIMET

Tufjord Bryggen kaikissa sisätiloissa on tupakointi kielletty.

Toiseen huoneistoista (Anne Mathea Bua) on mahdollista tuoda myös lemmikkieläimiä - siivouslisämaksu.

 

REKLAMAATIOT

Nordic Fishing ei ole vastuussa mahdollisista kohteessa ilmenevistä puutteista tai vioista. Kaikki kyseisiin asioihin liittyvät reklamaatiot on toimitettava suoraan kohteeseen.

 

AUTOLAUTTA-AIKATAULUT

Havøysund - Gunnarnes

Lauantaisin autolautta ei kulje ollenkaan.

Aikatauluihin saattaa tulla muutoksia joten ajat kannattaa tarkistaa juuri ennen reissua. Lauttarannan jonossa kannattaa olla ainakin kolme tuntia ennen lautan lähtöä, mielellään vieläkin aikaisemmin, jotta mahtuu kyytiin. Aikataulut löytyy osoitteesta: http://snelandia.no/planleggreisen.

Valitse sivuilta suomenkieli - lähtöpaikaksi Havoysund kai (Måsøy) - määränpääksi Gunnarnes kai (Måsøy) - kellonajaksi 01:00 - päiväksi menopäivä - Hae. Paluumatka Gunnarnes-Havøysund samalla tavalla.


Tufjord Brygge - hinnat 2021

 

Huom! Vain viikko- tai pidempiä varauksia.

Varaukset vain hinnastossa mainittuna pakettina riippumatta henkilömäärästä,

majoitus + vene/veneet.

 

mökit / veneet Viikkohinnat Lisävuorokausi
Huoneisto Balderbua +

2 x Gemi 20ft / 21ft veneet

max. 7 henkeä

42900 Nok 5950 Nok
Huoneisto Anna Mathea +

2 x Gemi 20ft / 21ft veneet

max. 6 henkeä

41500 Nok 5750 Nok

Mökki Villa Aurora +

2 x Gemi 20ft / 21ft veneet

max. 8 henkeä

44300 Nok 6150 Nok
Kalatehdasrakennuksen huoneisto Havet +

Gemi 20ft / 21ft vene

max. 4 henkeä

27500 Nok 3750 Nok
Kalatehdasrakennuksen huoneisto Glød +

Gemi 20ft / 21ft vene

max. 4 henkeä

27500 Nok 3750 Nok
Lisävene

Gemi 20ft / 21ft

11200 Nok 1600 Nok

Muuta

Vuodevaatteet ja pyyhkeet sisältyy pakettihintaan
Majoituksen loppusiivous sisältyy pakettihintaan
Pankin  kulut

(lisätään varauslaskuun)

300 Nok
Veneiden vakuusmaksu

(palautetaan pois lähtiessä jos veneissä on kaikki OK)

600 ¤ (euroina)

Kalastusvälineet

(Vapa, kela, siima - vain ennakkovarauksella. Minimi varausaika on viikko.)

750 Nok/viikko

100 Nok lisävuorokausi

Kelluntahaalarit

(Vain ennakkovarauksella. Minimi varausaika on viikko.)

750 Nok/viikko

100 Nok lisävuorokausi

Kalastusakku

esim. sähkökelalle

(vain ennakkovarauksella. Minimi varausaika on viikko.)

750 Nok/viikko

100 Nok lisävuorokausi

Kalastusopastus

500 Nok/tunti

Kuljetus lauttarannasta (Gunnarnes-Tufjord, edestakaisin)

100 Nok/henki

Kuljetus Alta - Havøysund / Havøysund - Alta 2500 Nok/sivu/4 henkeä

5000 Nok/edestakaisin

5000 Nok/sivu/yli 4 henkeä

10000 Nok/edestakaisin

Varaukset samoin kuin mahdolliset peruutukset on
tehtävä Nordic Fishingille kirjallisesti, joko sähköpostilla tai kirjeitse.

Varaukset ja tiedustelut Suomeksi tai Englanniksi
s-posti: nordic.fishing(ät)phnet.fi
p. +358 40 535 2099 - Ari

2020 lokakuussa 1 euro oli noin 11 Norjankruunua.

SIVUN ALKUUN

©Nordic Fishing