To contact us:nordic.fishing(ät)phnet.fi

Steigen Sjøhus

 

Huomioithan myös tämän!

Talviloman viettoon Steigeniin...

 

Barentsin mereltä kutemaan saapuvan ison turskan kalastusta skrei-sesongin aikaan maalis-huhtikuussa!

Katso skrei jutut alempaa!

 

 

Kaudelle 2021 tulee koko ajan varauksia.

 

Varaukset Steigenille Nordic Fishingin kautta täysin ilman lisäkuluja!

 

Varaukset ja tiedustelut Suomessa - Nordic Fishing

S-posti: nordic.fishing(ät)phnet.fi

p. 040-535 2099 – Ari

Myös viikonloppuisin

 

Järjestäjä:                              

Steigen Sjøhus AS         

8289 Engeløya

Norge

 

Pikalinkit:

Sijainti

Seudun palvelut

Majoitus

Veneet

Kalastus

Merimelonta

Tietoja

Hinnasto


Sijainti

Kalastuskeskus Steigen Sjøhus  sijaitsee Lofoottien kainalossa, mantereella länsivuonon itäpuolella, suunnilleen Narvikin ja Bodøn puolivälissä. Steigen Sjøhus on rakennettu Engeløyan saaren edustalla olevalle pienemmälle Røssøyan saarelle. Kalastuskeskukselta on Lofooteille Länsivuonon yli (luoteeseen) matkaa lyhyimmillään noin 40km ja Norjan kuuluille merikalastusvesille Værøylle ja Røstille noin satakunta kilometriä, jotka sijaitsevat  Steigenistä katsottuna lounaaseen. Joten kunnon kalavesillä täällä ollaan! Tänne on myös helppo tulla, ei ole aikaa vieviä maksullisia lautta-matkoja tai muita vastaavia hidasteita (eteläisellä reitillä).

Suomesta Tornion taitse pohjoisempaa reittiä ajettaessa Pellon, Kiirunan ja Narvikin kautta, matkaa Torniosta Steigenille tulee noin 750km ja Helsingistä noin 1480km. Torniosta eteläisempää reittiä Luulajan, Arjeplogin ja Fausken kautta matkaa tulee aika liki saman verran (kts. kartta alla).

 Kuvaa klikkaamalla suuremmaksi - Kuva: Vesa Keronen

© Karttakeskus, Lupa L8530

Klikkaamalla suuremmaksi

Helsingistä Steigeniin mentäessä eteläisemmällä reitillä ei ole yhtään maksullista tunnelia, siltaa tai lauttaa. Tosin maksuttomia tunneleita eteläisellä reitillä kyllä riittää. Pohjoisemmalla reitillä on yksi maksullinen lautta Norjan puolella E6 tiellä Skarbergetin ja Bognesin välillä, lauttamatka kestää noin 25 minuuttia. Lautta-aikataulut ja hinnat, klikkaa tästä.

Tarkemmat reittiohjeet varauksen yhteydessä!

Steigeniin on mahdollista saapua myös lentämällä Bodøn kentälle, josta voi ottaa alleen vuokra-auton. Bodøsta matkaa kalastuskeskukseen tulee noin 230km. Tämä on hyvä vaihtoehto esim. yrityksille. Yrityksille kalastuskeskukselta löytyy mm. kokoustilat.

 

"Steigenin portti" noin 50km ennen Engeløyan saarelle saapumista.


Seudun palvelut

Steigenin kalastuskeskukselta on 4km lähimpään elintarvikekauppaan (Joker). Joker-kaupan yhteydessä on myös posti. Toiselle kaupalle matkaa tulee 13km (Bunnpris). Suurempi "marketti" löytyy Leinesfjordista, jonne matkaa tulee 31km. Leinesfjordissa on myös lähin pankkiautomaatti sekä terveyskeskus.

Polttoainetta autoihin saa 4km kalastuskeskukselta (automaatti, bensa/diesel). Huolto-asema löytyy 13km päästä, avoinna ma-pe klo 8-16.


Aktiviteetteja

Jos kalan tulo alkaa kyllästyttämään, niin kalastus-keskuksen tuntumasta löytyy paljon muutakin mielenkiintoista. Muun muassa useita erittäin mielenkiintoisia ja hyvin merkittyjä patikointireittejä, vaikka perheretkeilyyn.

Patikointireitit ovat vaatimustasoltaan erilaisia, alkaen helposta noin 2½km pituisesta Fortidsparkin reitistä - nousua 100m, jatkuen lähes 15km pitkään Småtindan reittiin, jolla nousua on jo 800m. Osalla reiteistä on taukotupia tai tulipaikkoja, joissa voi paistella vaikka makkaraa.

Muutoinkin Engeløyan saari on luontonsa puolesta näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka. Luonnon värikartta on täällä aivan upea, johtuen osaltaan siitä, että täällä on todella paljon hienohiekkaista merenpohjaa, joka antaa maisemaan oman turkoosin sävynsä.

Kalastuskeskukselta noin kymmenen kilometrin päässä on aivan upea puolitoista kilometriä pitkä hieno-hiekkainen uimaranta, täynnä kaiken näköisiä ja kokoisia simpukankuoria.

Hienoa hiekkarantaa löytyy myös aivan kalastuskeskuksen tuntumasta. Rannoilla on mukava kuljeskella ja katsella kaikennäköisiä rapuja, simpukoita, meduusoja ym. mukavaa nähtävää.

Engeløyan saarella on myös yksi Pohjois-Norjan runsaimmista arkeologisista alueista (Steigen Fortidspark). Hyvin opastettu polku kulkee läpi monia rauta-ajan muinaismuistoja sisältävän alueen. Polun varrella olevat opasteet tekevät retkestä historiallisen vaelluksen täynnä mukavia kokemuksia. Lähtö Steigenin kirkolta. Kalastuskeskukselta kirkolle on noin kolme kilometriä.

Engeløyan saarella sijaitsee yksi Euroopan suurimmista II-maailmansodan aikaisista rannikkolinnoituksista,  Batterie Dietl (kanuunapatteri), johon voi käydä halutessaan tutustumassa. Yksi bunkkereista on entisöity museoksi ja se on avoinna 15.6-18.8, joka päivä klo 11.00-18.00. Muuten alueeseen voi tutustua vaikka omin neuvoin kävellen. Batterie Dietl sivuille, klikkaa tästä

Kuva: Visitnorway

Kanuunapatterin alueella on useita sodasta kertovia muistomerkkejä, raunioita, bunkkereita ja maanalaisia huoneita (taskulamppu). Alueen korkeammilta kohdilta on myös hienot näkymät suoraan Lofoottien saarille. 

Engeløyan rannikkolinnoitus kuului osana II-maailmansodan aikaiseen Saksalaisten rakentamaan "Atlantin valli" puolustuslinjaan. Täällä oli sodan aikaan kolme maailman suurinta tykkiä (Adolf guns), joiden ammusten läpimitta oli 40,6cm. "Atlantin valli" ulottui Biskajan lahdelta Nordkappiin ja sen tarkoitus oli suojata "Kolmatta valtakuntaa" liittoutuneiden maihinnousulta. Kanuunapatterin rakentamiseen käytettiin Venäläisiä sotavankeja, joista arviolta 500 menehtyi rakentamisesta johtuneeseen ylirasitukseen.


Majoitus

Lisäkuvia majoituksesta ja veneistä täällä!

Steigen Sjøhus kalastuskeskus on jatkuvasti lähes täyteen varattu ja näin ollen varaukset kannattaa tehdä todella hyvissä ajoin, mielellään jo vuotta aikaisemmin.

Majoitustiloina kalastuskeskuksella on kuusi mökkiä. Mökit on rakennettu vuosina 2006-2007, joten rakennukset ovat erinomaisessa kunnossa.  Mökit ovat max. kuudelle-seitsemälle hengelle. Isompia 90 mökkejä on 4kpl ja pienempiä 50m² mökkejä on 2kpl. Mökit on rakennettu suoraan aallonmurtajalle osin tolppien päälle. Veneet ovat mökkien välittömässä läheisyydessä.

HUOM! Røssøya pubi on muutettu majoitustilaksi ja on vuokrattavissa majoituskäyttöön alkaen 5/2015. Näin ollen pubia ei Steigen Sjöhusin mökkien vieressä enää ole. Katso alempaa lisätietoa Røssøya tornimökistä.

Majoituksen perushintaan kuuluu majoittuminen kuudelle hengelle isommissa mökeissä ja neljälle hengelle pienemmissä mökeissä sekä vuodevaatteet ja pyyhkeet. Loppusiivous lisätään majoitushintaan mukaan. Peruspaketin yli menevistä majoittujista peritään lisämaksu, joka on nähtävillä hinnastossa. Varsinaista vaihtopäivää ei ole, vaan asiakas voi varata ajanjakson, joka on hänelle sopivin.

Kaikki mökit, myös pienemmät, ovat täysin varusteltuja kuudelle-seitsemälle hengelle ruuan valmistusta ja ateriointia varten. Mökeissä on satelliitti-TV, tuuli- ja sadepäivien varalle, sekä langaton internet-yhteys (wlan), myös astianpesukone, kahvinkeitin, mikro ja arkkupakastin kuuluvat mökkien varustukseen. Ulkogrilli on saatavilla terassilla grillausta varten, myös grillibrikettejä.

Saunaa ei ikävä kyllä alueella ole.

Majoitustilojen ja veneiden välittämässä läheisyydessä on huoltorakennus, jossa sijaitsee vastaanotto-toimisto (Resepsjon), lämmin kalojen käsittelytila juoksevalla makealla vedellä ja pieni varastohuone, jossa voi kuivatella vaikka haalareitaan.

 

Mökit

Mökkejä on seitsemän kappaletta, joihin voi majoittua enimmillään kuusi-seitsemän henkilöä per mökki. Neljä mökeistä on isompia (90) ja kaksi pienempiä (50m²) sekä tornimökki jossa on enemmän oleskelu neliöitä kuin isoissa mökeissä. Pienempiin mökkeihin voi myös majoittua kuusi henkeä tarvittaessa.

Jokaiseen mökkiin kuuluu lisäksi pieni ulkokatos, jossa on arkkupakastin kalansaaliiden pakastamista varten.

Isommat mökit ovat kaksikerroksisia, alakerrassa on keittiö-olohuone, kylpyhuone/WC ja yksi kahden hengen makuuhuone. Yläkerrassa on kaksi kahden hengen makuuhuonetta, lisävuode seitsemännelle lisättävissä. Olohuoneesta on ovi suoraan terassille, jolta voi vaikka onkia siellä istuskellessaan.

Lisäkuvia majoituksesta ja veneistä täällä!

Pienemmät mökit ovat yhdessä tasossa. Mökeissä on keittiö-olohuone, kylpyhuone/WC, kaksi kahden hengen makuuhuonetta ja yläparvi (tikkaat), jossa voi yöpyä tarvittaessa kaksi henkeä, sekä iso terassi hienolla merinäköalalla.

Entinen pubi Røssøya, on muutettu majoitusmökiksi ja on vuokrattavissa  majoituskäyttöön alkaen 5/2015.

Røssøya tornimökki on kuudelle hengelle, lisävuode seitsemännelle lisättävissä. Alakerrassa on kaksi kahden hengen makuuhuonetta, iso olohuone, erillinen keittiö ja WC/kylpyhuone plus iso terassi. Yläkerran tornissa on makuuhuone parivuoteella ja hieno näkymä merelle. Oleskeluneliöitä tornimökissä on enemmän kuin isoissa mökeissä.


Veneet

Kalastuskeskuksella on käytössään 5,7 metriä pitkiä merikelpoisia Kvernö alumiiniveneitä, jotka on varustettu 50/60hv nelitahtikoneilla ja GPS-plotteriluotaimilla sekä alueen kartoilla. Veneitä on yhdeksän kappaletta, joten kaikille mökeille ei riitä kahta venettä. Kannattaa jo tämänkin vuoksi varata paikka Steigeniltä ajoissa, varsinkin jos on tarvetta kahdelle veneelle/mökki.

Kalastuskeskukselle sisään kirjautuessa annetaan venevakuutta varten luottokortin numero, joka on veneen vakuutuksen omavastuuta varten mahdollisen venevahingon sattuessa. Veneen vuokrauksesta tehdään kirjallinen sopimus ja veneeseen annetaan henkilökohtainen käyttöopastus. Uusien asiakkaiden kanssa tehdään tarvittaessa (pyynnöstä) opastettu kiertoajelu merellä, jolloin ajettavat ja turvalliset venereitit selviävät.

Veneisiin voi ostaa polttoainetta toimistosta henkilökunnalta. Lisäpolttoaine toimitetaan 20L kannuissa aamuisin veneisiin, myös suurempia määriä jos on tarvetta.

Huomaa laituriin piirretyn parimetrisen paltaan ääriviivat.

Kuvaa klikkaamalla suuremmaksi - Kuva: Vesa Keronen.


Kalastus

Engeløyan saaren ympäristö on erinomaisen hyvää kalastusaluetta. Täältä löytyy suojaisaa kalastus-aluetta, puhaltelipa tuuli miltä suunnalta tahansa. Kala-paikat alkavat käytännössä heti kalastuskeskukselta lähdettäessä, eikä syvemmille vesillekään ole paljoa matkaa.

 

Alueelta löytyy jyrkkää reunaa puna-ahvenelle, kissapaikkoja, turskapakkoja, seitiparvia, sekä yli 400 metrin syvänteitä. Kaikenlaista kalastusta, jota merikalastukselta Norjassa saattaa toivoa.

 

Engeløyan alueella on erittäin paljon hiekkapohjia ja virtasalmia, joilla ruijanpallas viihtyy. Siellä on hyvät mahdollisuudet harrastaa ruijanpaltaan pyyntiä uistellen, kuin myös kumikalalla jigittämällä tai syöttikalalla pyytämällä. Hiekkapohjat antavat vesialueelle ominaisen hienon turkoosin värin, jota voi ihastella kalastuksen lomassa.

Ruijanpallas 26kg, pyyntipäivä 1.6.2012

Perkeiden tyhjennystä

Kuvaa klikkaamalla suuremmaksi

Kuva: Vesa Keronen

Ruijanpallas 160kg ja 235cm pitkä. Pyydetty Steigenistä toukokuun lopulla 2014.

Kuvaa klikkaamalla suuremmaksi.

Pallas 160kg saatiin Steigen Sjöhusin lähivesiltä vapavälinein saksalaiskalastajan toimesta.

Saamamiehen edellinen ennätys oli 14kg.

Kuvaa klikkaamalla suuremmaksi.

Skrei turska 23kg, pyyntipäivä 5.4.2013

Kuvaa klikkaamalla suuremmaksi

 

Skrei turska 12kg, pyyntipäivä 20.3.2012

 

Youtube filmi skrein kalastusta Steigenissä 4/2013 ja Sandlandissa 4/2014 - klikkaa tästä!

 

Lumeton maaliskuu 2012, klikkaamalla suuremmaksi.

Skreiturska

Hyvä vaihtoehto talviloman viettoon, on tulla tänne aikaisin keväällä kalastamaan skreiturskaa maaliskuun lopulla - huhtikuussa (norjalais-arktinen vaellus-turska).

Skrei on Barentsin mereltä Lofooteille lisääntymään saapuvaa turskaa, jota myös Norjalaiset ammatti-kalastajat saapuvat Lofooteille kalastamaan. Skreitä kalastaessa on hyvät mahdollisuudet niihin "tosi isoihin, jopa +30kg" ja myös kunnon saaliisiin. Huhtikuun lopulla kutenut skreiturska alkaa palailla kohti ulkomeren syönnös-alueitaan, jolloin sitä kutsutaan nimellä "skråpe".

 

Maalis-huhtikuussa sääkelit skrein kalastusta varten saattavat olla erinomaiset. Lunta ei Engeløyan meren puolella juurikaan ole.

Maaliskuussa 2012, viikon reissulla  skrein perään merelle pääsi reissun jokaisena päivänä. Sää oli silloin puolipilvistä ja lämpötila vaihteli +2 ja +6 asteen välillä. Ainoastaan yhtenä päivänä tuuli haittasi kalastusta. Ainoa asia, joka reissussa harmitti; 15kg kalakiintiö tuli liian pian täyteen.

Skrein vapautus, klikkaamalla suuremmaksi.

 

Muina aikoina täältä löytyy koko elämänsä kotivuonossaan pysyttelevää rannikko-turskaa, joka sekin voi kasvaa yli 20kg painoiseksi, kuin myös kaikkia muita Pohjois-Atlantin lajeja.

Merikrotti

Meriretkiä 40 jalkaisella Engeløyværing aluksella:

- kalastusta

- sukellusta

- valaiden pongausta

- merikotkien pongausta

MK Engeløyværing

Hinnat tiedusteltaessa

  • reissun minimi pituus 3 tuntia

  • reissun maximi pituus 8 tuntia

  • max. 10 henkeä

 


Merimelonta

Melontaa upeissa maisemissa, kristallinkirkkaassa vedessä, kapeissa turkoosinvärisissä kanjoneissa ja taukopaikat vitivalkoisilla simpukankuorihiekkarannoilla.

Jos omaat melontakokemusta niin voit vuokrata kajakin ja varusteet tuosta vaan, mutta jos olet aloittelija niin Steigen Sjøhus suosittelee käymään kaksipäiväisen melontakurssin paikan päällä.

Kuvaa klikkaamalla suuremmaksi

Kuvaa klikkaamalla suuremmaksi


TIETOJA

Varaukset ja tiedustelut Suomessa - Nordic Fishing

S-posti: nordic.fishing(ät)phnet.fi

p. 040–535 2099 – Ari

Myös viikonloppuisin

Internet sivut: www.nordicfishing.fi

Varaukset on tehtävä kirjallisesti sähköpostilla tai kirjeitse.

Myös mahdolliset peruutukset on tehtävä kirjallisesti.

 

VARSINAISTA VARAUSTA NORDIC FISHINGILTÄ TEHDESSÄNNE ILMOITTAKAA VÄHINTÄÄN SEURAAVAT ASIAT:

- mitä varaatte

- ajankohta mille varaatte

- kuinka monelle hengelle

- laskutusosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, esim. näin:

Steigen Sjøhus isompi mökki 6:lle hengelle ja kaksi Kvaernö venettä ajalle 4.7-11.7.2012

Kalle Kalastaja

Kalastajankuja 2 C 5

50100 Helsinki

p. 040 123 4567

s-posti: kalle.kalastaja@sposti.fi

JÄRJESTÄJÄ                             

Steigen Sjøhus AS         

N-8289 Våg

Norge

 

 

SAAPUMINEN JA LÄHTEMINEN

Majoitustiloihin saapuminen aikaisintaan klo 14.00 ja poislähtö viimeistään klo 10.00. Samat ajat pätevät myös veneiden käyttöönottoon ja luovutukseen.

 

VARAUKSEN MAKSAMINEN

Nordic Fishing tekee asiakkaan varauksen suoraan Steigen Sjøhusin varausohjelmaan. Lasku tulee Steigen Sjøhusilta joko postitse, tai sähköpostilla asiakkaalle kotiin. Laskut maksetaan pankkiin suoraan Steigen Sjøhusin tilille Norjaan.

Varausmaksu on suuruudeltaan 20% koko varauksen summasta ja se on maksettava 2 viikon kuluessa varauksen teosta. Varauksen loppumaksu 80% kokonaissummasta, on maksettava viimeistään 6 viikkoa (42vrk) ennen varauksen alkamista. Samaa laskua käytetään molempiin maksuihin. Laskussa on eräpäivät molemmille maksuille.

 

VARAUKSEN PERUUTUS

Peruutus myöhemmin kuin varausmaksun eräpäivänä, asiakkaalta pidätetään 20% varausmaksu peruutusmaksuna. Peruutus myöhemmin kuin loppumaksun eräpäivänä, varauksen koko summa pidätetään asiakkaalta.

 

VARAUSMUUTOKSET

Varausmuutoksista veloitamme 20¤ (euroa) per muutos, ellei muutos johda lisävaraukseen.

 

ASIAKKAAN VASTUU

Asiakas vastaa itse majoitukselle tai välineille aiheuttamistaan vahingoista, mukaan lukien venevahingot. Venettä käyttöön otettaessa asiakkaalta pyydetään luottokortin numero venevakuutuksen omavastuuosuutta varten mahdollisissa venevahingoissa.

 

Asiakas on velvollinen toimimaan henkilökunnan antamien ohjeiden mukaan. Asiakas, joka kieltäytyy toimimasta annettujen ohjeiden ja sääntöjen mukaan, käyttäytyy häiritsevästi ja/tai varomattomasti voidaan häätää alueelta. Häätötapauksessa mitään maksettuja maksuja ei palauteta asiakkaalle.

 

KANSAINVÄLINEN HUVIVENEENKULJETTAJAN PÄTEVYYSKIRJA

Norjassa veneen kuljettajalta vaaditaan kansainvälinen huviveneenkuljettajan pätevyyskirja, jos veneen moottori on yli 25hv ja veneen kuljettaja on nuorempi kuin 1.1.1980 syntynyt. Tätä vanhemmat kuljettajat voivat ajaa yli 25hv moottorilla varustettua venettä ilman pätevyyskirjaa.

Internetissä osoitteesta: veneily.fi/tiedot_ja_taidot/patevyydet

 

ALKOHOLIN KÄYTTÖ

Alkoholin vaikutuksen alaisena veneen kuljettaminen ei ole sallittua.

Toivomme muutoinkin kohtuullista alkoholin käyttöä yleisen viihtyvyyden takaamiseksi.

 

VAKUUTUKSET

Asiakas vastaa itse tarpeellisiksi katsomistaan henkilökohtaisista vakuutuksista.

 

TUPAKOINTI JA LEMMIKKIELÄIMET

Steigen Sjøhusin kaikissa sisätiloissa on tupakointi kielletty.

Lemmikkieläinten tuonti majoitustiloihin ja kalastuskeskuksen alueelle sopimuksen mukaan - kysy ennakkoon.

 

REKLAMAATIOT

Nordic Fishing ei ole vastuussa mahdollisista kohteessa ilmenevistä puutteista tai vioista. Kaikki kyseisiin asioihin liittyvät reklamaatiot on toimitettava mahdollisimman pian suoraan kohteeseen.

 

Steigen Sjøhus - hinnat 2021

Huom!

* Isompien mökkien ja tornimökin majoitushinnat 6 hengelle ja pienempien 4 hengelle, yli menevistä lisämaksu 270Nok/henki/vrk. *

* Majoituksen loppusiivous lisätään aina varauksen hintaan mukaan. *

  VIIKKO HINNAT 1.9-15.3 16.3-31.8

Mökit no: 1-4

Isommat mökit -

max. 7 henkeä

12180Nok 14700Nok
Mökit no: 5-6 Pienemmät mökit -

max. 6 henkeä

9660Nok 12180Nok
Røssøya

tornimökki

tornimökki -

max. 7 henkeä

15960Nok 15960Nok
Kvernö vene

(veneitä 9kpl)

Hinta sisältää GPS-

plotteriluotaimen

7440Nok 7440Nok
  VRK-HINNAT 3-6vrk

(joka 7vrk ilmainen)

1.9-15.3 16.3-31.8

Mökit no: 1-4

Isommat mökit -

max. 7 henkeä

2030Nok 2450Nok
Mökit no: 5-6 Pienemmät mökit -

max. 6 henkeä

1610Nok 2030Nok
Røssøya

tornimökki

tornimökki -

max. 7 henkeä

2660Nok 2660Nok
Kvernö vene

(veneitä 9kpl)

Hinta sisältää GPS-

plotteriluotaimen

1240Nok 1240Nok
Kvernö vene Steigen Sjöhusin

ulkopuoliset asiakkaat

1990Nok 1990Nok
MUUTA
Loppusiivous

(pakollinen)

Iso mökki 1260Nok

Pikku mökki 1050Nok

Tornimökki 1550Nok

Vuodevaatteet ja pyyhkeet Sisältyy majoitushintaan
Venevakuutus Sisältyy veneen hintaan
Venevakuus Luottokortin numero
  vrk viikko
Kalastusvälineet

(vapa, kela, siima) (vain kolme settiä vuokrattavissa)

300Nok 2100Nok
Kelluntahaalarit 175Nok 1225Nok
Saunaa ei enää ole joten ei

 saunomismahdollisuutta, ikävä kyllä.

 
Opaspalvelu

(kalastus, patikointi, melonta)

600Nok / tunti
Extra majoittujat mökeissä

(isommissa mökeissä yli kuuden menevät henkilöt ja

 pienemmissä yli neljän menevät henkilöt)

270Nok/hlö 1890Nok/hlö
Laituripaikka omalle veneelle ei saatavilla
Varaukset samoin kuin mahdolliset peruutukset on
tehtävä Nordic Fishingille kirjallisesti, joko sähköpostilla tai kirjeitse.
Varaukset ja tiedustelut Suomeksi tai Englanniksi
s-posti: nordic.fishing(ät)phnet.fi
p. +358 40 535 2099 - Ari
2020 lokakuussa 1 euro oli noin 11 Norjan kruunua.

SIVUN ALKUUN

©Nordic Fishing