To contact us:nordic.fishing(ät)phnet.fi

Sarnes Rorbuer

 

 

Sarnes kaudelle 2021 tulee koko ajan varauksia.

 

Sarnes varaukset  Nordic Fishingin kautta täysin ilman lisäkuluja!

Varaukset ja tiedustelut Suomessa - Nordic Fishing

S-posti: nordic.fishing(ät)phnet.fi

p. 040-535 2099 – Ari

Myös viikonloppuisin

 

Järjestäjä:                              

Sarnes Rorbuer

Sarnes        

9750 Honningsvåg

Norge

 

Pikalinkit:

Sijainti

Seudun palvelut

Majoitus

Veneet

Kalastus

Tietoja

Hinnasto


Sijainti

Kalastuskeskus Sarnes Rorbuer sijaitsee aivan pohjoisimmassa Norjassa, Magerøyan saarella Sarnesin kylässä. Samalla saarella, jonka pohjois-kärjessä on Nordkapp. Sarnesin kylältä lähimpään kaupunkiin Honningsvågiin matkaa tulee noin 10km ja Nordkappiin hieman vajaa 40km.

Oulusta kilometrejä perille kertyy 875 kappaletta ja Helsingistä noin 1480km. Lyhyimmät reitit Helsingistä ajellessa ovat Oulun kautta joko Tornionjokea seuraillen Enontekiön kautta tai Oulusta Rovaniemelle ja Inarin-Karigasniemen kautta. Kummallakin reitillä auton mittariin kertyy samat 1480km.

Tarkemmat reittiohjeet varauksen yhteydessä!

© Karttakeskus, Lupa L8530

Klikkaamalla suuremmaksi

Helsingistä Sarnesille ajellessa matkalla ei ole mitään maksullisia siltoja, lauttoja tai tunneleita. Magerøyan saarelle meren ali menevä Nordkappin tunneli oli aikaisemmin maksullinen, mutta kaudesta 2012 heinäkuusta alkaen Nordkappin tunneli muuttui maksuttomaksi.

 Tunnelimaksua perittiin rakennuskustannusten kattamiseksi. Tunnelia on käytetty ahkerasti, eli tiemaksutuloja on kertynyt odotettua nopeammin. Tästä syystä tunnelimaksusta luovuttiin kaksi vuotta etuajassa.

Nordkappin tunneli on 6870 metriä pitkä ja syvimmillään se kulkee 212 metriä merenpinnan alla. Tunnelin saaren puoleiselta suulta kalastuskeskukselle matkaa on enää hieman vajaa 10km.


Seudun palvelut

Lähimmät kaupat, polttoaineen myynti, posti, ym. palvelut löytyvät läheisestä Honningsvågin kaupungista, jonne Sarnesista matkaa tulee noin 10km. Honningsvåg on Nordkappin kunnan keskustaajama, samalla se on Norjan sekä Euroopan pohjoisin kaupunki.


Aktiviteetteja

Lähialueelta löytyy  kalastuksen lisäksi paljon muutakin mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa.

Ensinnäkin Magerøyan saaren karun kaunis luonto. Saari on lähes kokonaan puutonta tundraa, lukuun ottamatta muutamia vaivaiskoivumetsiköitä. Saaren korkein kohta kohoaa 417m merenpinnan yläpuolelle.

Jos aikaa kalastukselta jää, niin on mukava ajella saaren kaikki tiet läpi ja tutustua paikallisiin kalastajakyliin. Tundramainen maasto soveltuu erinomaisesti myös patikointiin.

Sarnesin kylä

Klikkaamalla suuremmaksi

Kuuluisin nähtävyys lienee kuitenkin Norkappin suoraan mereen putoavat, 300 metriset kalliojyrkänteet saaren pohjoispäässä. Täältä pohjoiseen päin mentäessä seuraavana eteen tulee vasta Huippuvuoret ja Pohjoisnapa. Nordkappin niemenkärki ei kuitenkaan ole Euroopan mantereen pohjoisin kohta, vaan pohjoisin kohta löytyy viereisen Knivskjellodden niemenkärjestä. Nordkappia pohjoisemmaksi Euroopassa ei kuitenkaan autolla pääse.

Nordkappin kärjestä löytyy Nordkapphallen ja Nordkapp museo, jotka ovat maksullisia - hinnat ja aukioloajat klikkaa tästä. Maksaa jonkin verran, mutta kannattaa käydä tutustumassa.

 

Kirkeport on omalaatuinen kalliomuodostelma lähellä Skarsvågin kylää, noin 30km Sarnesista Nordkappille päin mentäessä. Viitoitettu, helppokulkuinen polku muodostelmalle lähtee Skarsvågista Kirkeporten leirintäalueelta. Kävely polkua pitkin kestää noin 20min. Näkemisen arvoinen paikka.


Majoitus

Sarnes Rorbuer kalastuskeskus on rakennettu/entisöity kylän vanhalle kaupalle ja kauppalaiturille. Majoitustiloina  tarjolla on neljä majoitusyksikköä, joihin jokaiseen kuuluu oma veneensä. Kalastuskeskus on jatkuvasti lähes täyteen varattu ja näin ollen varaukset kannattaa tehdä todella hyvissä ajoin, mielellään jo vuotta aikaisemmin.

Sarnes Rorbuer huoneistot 1 ja 2 sekä mökit 3 ja 6 sijaitsevat Sarnesin kylässä.

Sarnes majoitustilat 1 ja 2 ovat samassa rakennuksessa, huoneisto 1 alakerrassa ja huoneisto 2 yläkerrassa. Mökit 3 ja 6, ovat erillisinä mökkeinä.

Sarnes Rorbuer - Sarnes mökit ja rakennukset

Klikkaamalla suuremmaksi

 

Majoitus-perushintaan sisältyy majoittuminen kuudelle hengelle huoneistoissa/mökissä 1-3, ja mökissä 6 seitsemälle hengelle. Majoitushintaan sisältyy myös vene, vuodevaatteet, pyyhkeet sekä loppusiivous.

Kaikki mökit ovat täysin varusteltuja ruuan valmistusta ja ateriointia varten. Mökeissä on myös TV tuuli- ja sadepäivien varalle sekä langaton internet-yhteys (wlan), joka tosin toimii satunnaisesti. Myös astianpesukone, kahvinkeitin ja mikro kuuluvat mökkien varustukseen, sekä pieni jääkaapin yhteydessä oleva pakastinkaappi.

 

Sarnes mökkien välittömässä tuntumassa on huoltorakennus, josta löytyy pienehkö sauna sekä isot pakastekaapit saaliin pakastamista varten ja pieni kahden hengen huone varamajoitteena. Mökkien vieressä on myös grillikota jos haluaa valmistaa vaikkapa grillattua merikissaa. Kalojen perkausmökki löytyy laiturilta.

 

Jokaisella mökillä on oma tietty veneensä, jota ei voi vaihtaa muunlaiseksi. Sarnesin venelaituri on aivan mökkien vieressä.

 

Sarnes sauna

Sarnes venelaituri, kansi uusittiin kaudella 2012.

Klikkaamalla suuremmaksi

Sarnes Rorbuer mökit ja veneet - Sarnes

Huoneisto 1 - 28000Nok/viikko

- rakennuksen alakerroksessa

- kuudelle hengelle

- tupakeittiö

- kolme kahden hengen makuuhuonetta

- kylpyhuone/WC

- vene "Alma" pituus 30ft, 84hv diesel

 

Mökkihuoneisto 1

Alma

Huoneisto 2 - 29400Nok/viikko

- sama rakennus kuin yllä olevassa

kuvassa

- rakennuksen yläkerroksessa

- kuudelle hengelle

- tupakeittiö

- kolme kahden hengen makuuhuonetta,

joista yksi parvella

- kylpyhuone/WC

- vene "Viking Sea" pituus 33ft, 95hv

diesel

 

Mökkihuoneisto 2

Viking Sea

Mökki 3 - 31600Nok/viikko

- kuudelle hengelle

- tupakeittiö

- kolme kahden hengen makuuhuonetta,

joista kaksi yläkerrassa

- kylpyhuone/WC

- vene "Shari 2" pituus 37ft, 129hv

diesel

 

Mökki 3

Shari

Mökki 6 - 37000Nok/viikko

- kylän talo, joka on kunnostettu

majoituskäyttöön

- seitsemälle hengelle

- kolme kerrosta 110m²

- olohuone, josta käynti terassille

- kolme makuuhuonetta

- kaksi WC/kylpyhuonetta

- sauna

- varasto/varusteiden kuivaushuone

- terassi 25m² ulkokalusteilla

- vene "Caroline II" pituus 33ft, 92hv

diesel

Mökki no:6 lisäkuvia, klikkaa tästä

Mökki 6, keltainen talo - kuvassa ennen kunnostusta, talon uusi väri on punavalkoinen

 

Mökki 6 kunnostuksen jälkeen

Caroline

Varamajoitus huone - 4500Nok/viikko

- kahdelle hengelle

- suihku/WC

- huoltorakennuksessa

Huoltorakennus

Ei venettä

 


Veneet

Sarnes Rorbuella on jokaiselle mökille käytössään oma veneensä, jota ei voi vaihtaa toisenlaiseksi. Veneet ovat 28-37 jalkaa pitkiä merikelpoisia kalastajaveneitä, joihin mahtuu isompikin porukka samaan aikaan kalastelemaan. Jokaisessa veneessä on kunnostettu tai kokonaan uusittu meridiesel kone. Myös kaikuluotain ja GPS-plotteri alueen kartoilla kuuluu venevarustukseen, sekä pelastuslautta ja hätäraketit.

Klikkaamalla suuremmaksi

Veneiden käyttöön annetaan käyttökoulutus ja tehdään pieni ajokierros merellä. Vaikka veneet ovat suurempia kuin kalastuskeskuksissa yleensä, ne ovat kuitenkin pienen harjoittelun jälkeen helposti hallittavissa. Suuremmasta koostaan johtuen veneet ovat erittäin merikelpoisia ja vakaita, jonka vuoksi tämän tyyppiset veneet Sarnes Rorbuelle on valittukin. Veneiden tankkaus tapahtuu henkilökunnan toimesta. Venettä käyttöön otettaessa tehdään kirjallinen vuokrasopimus.


Kalastus

Magerøyan saaren ympäristö on erinomaisen hyvää kalastusaluetta. Täällä on erittäin hyvät mahdollisuudet saada vaikka se henkilökohtainen ennätyspallas, tai jopa maailmanennätyspallas.

Toukokuussa 2011 kalastuskeskuksen lähistöltä saatiin saksalaiskalastajan toimesta silloinen ME-ruijanpallas, joka painoi 223kg. Pituutta tälle jätille oli kertynyt 256cm. Vieheenä oli 24cm kalajigi. Kalan väsytys oli kestänyt  kaksi tuntia.

 

ME-pallas Sarnesin Shari 2 veneen kupeella

ME-ruijanpallas 223kg

Merikissaa Sarnesin alueella esiintyy runsaasti. Parasta pyyntiaikaa merikissalle on kevät ja alkukesä, toki sitä nousee muulloinkin pohjan tuntumassa kalastettaessa. Joinain vuosina alueella on järjestetty merikissan kalastusfestivaaleja.

 

Magerøyan ympäristössä elelee erittäin runsas kanta kuningasrapua (Kamtsatkan rapu). Tätä jätti-rapua löytyy lähes joka puolelta alueen vesiä. Kuningasrapua pyydetään alueella myös ammattimaisesti.

Täällä voit osallistua opastetulle kuningasravun pyyntiretkelle. Pyyntiretkellä rapuja pyydetään rapumerroilla.

 

Kuningasrapu saattaa kasvaa yli 15kg painoiseksi ja jalkojen kärkiväli voi olla jopa 2 metriä. Tämä äyriäinen onkin suurimpia tunnettuja niveljalkaislajeja. Saaliiksi saadut ravut painavat yleensä 4-5kg paikkeilla.

TV-ohjelmasarjassa "Vaarallisilla vesillä"  pyydetään juurikin tätä rapua Beringinmerellä Alaskassa.

 


TIETOJA

Varaukset ja tiedustelut Suomessa - Nordic Fishing

S-posti: nordic.fishing(ät)phnet.fi

p. 040–535 2099 – Ari

Myös viikonloppuisin

Internet sivut: www.nordicfishing.fi

Varaukset on tehtävä kirjallisesti sähköpostilla tai kirjeitse.

Myös mahdolliset peruutukset on tehtävä kirjallisesti.

 

VARSINAISTA VARAUSTA NORDIC FISHINGILTÄ TEHDESSÄNNE ILMOITTAKAA VÄHINTÄÄN SEURAAVAT ASIAT:

- mitä varaatte

- ajankohta mille varaatte

- kuinka monelle hengelle

- laskutusosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, esim. näin:

Sarnes Rorbuer mökki no:6 seitsemälle hengelle ja Caroline II vene ajalle 4.7-11.7.2012

Kalle Kalastaja

Kalastajankuja 2 C 5

50100 Helsinki

p. 040 123 4567

s-posti: kalle.kalastaja@sposti.fi

JÄRJESTÄJÄ                             

Sarnes Rorbuer

Sarnes        

9750 Honningsvåg

Norge

 

REKLAMAATIOT

Nordic Fishing ei ole vastuussa mahdollisista kohteessa ilmenevistä puutteista tai vioista. Kaikki kyseisiin asioihin liittyvät reklamaatiot on toimitettava suoraan kohteeseen.

 

SAAPUMINEN JA LÄHTEMINEN

Majoitustiloihin saapuminen aikaisintaan klo 15.00 ja poislähtö viimeistään klo 10.00. Veneiden käyttöönotto varauksen alkaessa klo 15.00 ja luovutus viimeistä varauspäivää edeltävänä iltana klo 18.00.

 

VARAUKSEN MAKSAMINEN

Nordic Fishing tekee asiakkaan varauksen suoraan Sarnes Rorbuen varausohjelmaan. Varaussopimus/lasku tulee Sarnes Rorbuelta sähköpostilla suoraan asiakkaalle. Laskut maksetaan Sarnes Rorbuen tilille Norjaan.

Varausmaksu on suuruudeltaan 25% koko varauksen summasta ja se on maksettava 14vrk kuluessa laskun saapumisesta asiakkaalle. Varauksen loppumaksu 75% kokonaissummasta, on maksettava viimeistään yksi kuukausi (31vrk) ennen varauksen alkamista. Samaa laskua käytetään molempiin maksuihin. Laskussa on eräpäivät molemmille maksuille.

 

VARAUKSEN PERUUTUS

Varausmaksun osalta peruutusehdot käyvät ilmi varauksen sopimuksesta/laskusta. Sopimukseen on merkitty päivämäärä, jonka jälkeen tehdyistä peruutuksista varausmaksua ei enää palauteta. Varausmaksun peruutusehdot on hyvä huomioida ennen varausmaksun maksamista. Peruutus myöhemmin kuin yksi kuukausi (31vrk) varauksen alkamiseen - varauksen koko summa pidätetään asiakkaalta täysimääräisenä.

 

ASIAKKAAN VASTUU

Asiakas vastaa itse majoitukselle tai välineille aiheuttamistaan vahingoista, mukaan lukien venevahingot.

 

Asiakas on velvollinen toimimaan henkilökunnan antamien ohjeiden mukaan. Asiakas, joka kieltäytyy toimimasta annettujen ohjeiden ja sääntöjen mukaan, käyttäytyy häiritsevästi ja/tai varomattomasti voidaan häätää alueelta. Häätötapauksessa mitään maksettuja maksuja ei palauteta asiakkaalle.

 

KANSAINVÄLINEN HUVIVENEENKULJETTAJAN PÄTEVYYSKIRJA

Norjassa veneen kuljettajalta vaaditaan kansainvälinen huviveneenkuljettajan pätevyyskirja, jos veneen moottori on yli 25hv ja veneen kuljettaja on nuorempi kuin 1.1.1980 syntynyt. Tätä vanhemmat kuljettajat voivat ajaa yli 25hv moottorilla varustettua venettä ilman pätevyyskirjaa.

Internetissä osoitteesta: veneily.fi/tiedot_ja_taidot/patevyydet

 

ALKOHOLIN KÄYTTÖ

Alkoholin vaikutuksen alaisena veneily ja venekalastus ei ole sallittua.

Toivomme muutoinkin kohtuullista alkoholin käyttöä yleisen viihtyvyyden takaamiseksi.

 

VAKUUTUKSET

Asiakas vastaa itse tarpeellisiksi katsomistaan henkilökohtaisista vakuutuksista.

 

TUPAKOINTI JA LEMMIKKIELÄIMET

Sarnes Rorbuerin kaikissa sisätiloissa on tupakointi kielletty.

 

Sarnes Rorbuer - hinnat 2020

Sesonkiaikaan 1.5-31.8 mökit vuokrataan vain veneen kanssa VIIKKO HINNAT VRK HINNAT / 4-X vrk

(1-3vrk korkeammat hinnat)

Mökki huoneisto no: 1

6 henkeä

Alma vene 30ft 84hv

28000Nok 4000Nok
Mökki huoneisto no: 2

6 henkeä

Viking Sea vene 33ft 95hv

29400Nok 4200Nok

Mökki no: 3

6 henkeä

Shari II vene 37ft 129hv 

31600Nok 4515Nok
Mökki no: 6

7 henkeä

Caroline II vene 33ft 92hv

37000Nok 5286Nok
Varamajoitus

2hengen huone

(huoltorakennuksessa)

4500Nok 1200Nok

Muuta

Vakuusmaksu - maksettava paikan päällä

Palautetaan pois lähtiessä jos majoitustiloissa ja veneissä on kaikki kunnossa.

100¤ (euroina)
Mökin loppusiivous, vuodevaatteet ja pyyhkeet sisältyy majoitushintaan
Sauna ja kylpytynnyri 1500Nok

4:lle hengelle, yli menevistä + 200Nok/henki

Grillikota

(max. 15 henkeä)

550Nok

5:lle hengelle, yli menevistä + 100Nok/henki

Huom! perhealennus

Kalastusvälineet

(vapa, kela, siima, - vain ennakkovarauksella)

180Nok/vrk

1050Nok/viikko

Kelluntahaalarit

(vain ennakkovarauksella)

230Nok/vrk

1350Nok/viikko

Kalastusopastus

(vain ennakkovarauksella)

600Nok/tunti
Nouto-vienti Alta-Sarnes 9600Nok

4:lle hengelle, yli menevistä + 600Nok/henki

 

Varaukset samoin kuin mahdolliset peruutukset on
tehtävä Nordic Fishingille kirjallisesti, joko sähköpostilla tai kirjeitse.

Varaukset ja tiedustelut Suomeksi tai Englanniksi
s-posti: nordic.fishing(ät)phnet.fi
p. +358 40 535 2099 - Ari

2020 lokakuussa 1 euro oli noin 11 Norjankruunua.

SIVUN ALKUUN

©Nordic Fishing