To contact us:nordic.fishing(ät)phnet.fi

Sandland Brygge

Sandland Brygge varaukset  Nordic Fishingin kautta täysin ilman lisäkuluja!

 

 

 

 

 

Varausohjelma kaudelle 2020 on avautunut, tilaa löytyy vielä jonkin verran - toistaiseksi!

 

Kaudelle 2021 otetaan jo alustavia varauksia!

 

 

Sandland Bryggen Steinarista Loppan kunnan uusi pormestari (kunnanjohtaja) seuraavalle nelivuotiskaudelle, alkaen 30.10.2015.

 

Youtube filmi skrein kalastusta Steigenissä 4/2013 ja Sandlandissa 4/2014 - klikkaa tästä!

 

Skrei 29kg väsytysfilmi 3/2016 - klikkaa tästä!

Varaukset ja tiedustelut Suomessa - Nordic Fishing

S-posti: nordic.fishing(ät)phnet.fi

p. 040-535 2099 – Ari

Myös viikonloppuisin

 

Järjestäjä:                              

Sandland Brygge

Fiskebruket

9585 Sandland

Norge

 

Pikalinkit:

Sijainti

Seudun palvelut

Majoitus

Veneet

Kalastus

Tietoja

Hinnasto


Sijainti

Kalastuskeskus Sandland Brygge sijaitsee Finnmarkissa Pohjois-Norjassa Loppan kunnassa. Muutaman kymmenen asukkaan Sandlandin kylä sijoittuu  mereen työntyvälle niemimaa-alueelle, jonne ei ole tieyhteyttä, joten sinne on mentävä lautalla Øksfjordista. Lauttamatka kestää 2 tuntia ja lautta kulkee vain kerran päivässä.

Linkki autolautta-aikatauluihin Tietoja osion lopussa, hinnaston yläpuolella!

Torniosta matkaa Øksfjordin lauttarantaan kertyy 665 kilometriä ja Helsingistä noin 1400 kilometriä. Lyhin reitti Helsingistä lähtiessä on Tornion ja Enontekiön kautta  Altaan, upeaa Alta kanjonia seuraillen. Altasta eteenpäin loppumatka kulkee pitkin merenrantaa vuonojen reunamia ajellen aina Øksfjordiin saakka. Øksfjordista seilataan autolautalla Sør Tverrefjordiin (kesto 2 tuntia), josta viimeinen 8 kilometrin ajorupeama autolla Sandlandiin.

© Karttakeskus, Lupa L8530

Klikkaamalla suuremmaksi

 

Helsingistä Enontekiön ja Altan kautta Sandlandiin ajellessa matkalla ei ole muita maksullisia siltoja, lauttoja tai tunneleita kuin viimeisen etapin maksullinen autolautta. Øksfjordista voi matkustaa Sør Tverrefjordiin myös ilman autoa pika-lautalla.

Reitin viimeiset 30 kilometriä ennen Øksfjordin lauttarantaa on todella kaunista vuonomaisemaa pikku kylineen. Jos on runsaasti aikaa ennen lautan lähtöä, niin voi tarvittaessa täydentää vaikka ruokatarvikkeita Øksfjordin kylässä (noin 500 asukasta).

Kannattaa varata matka-aikaa reilusti, jottei myöhästy päivän ainoalta lautalta! Seuraava lautta kun menee vasta seuraavana päivänä. Huom! Lauantaisin lautta ei liikennöi ollenkaan!

Tarvittaessa tarkemmat reittiohjeet varauksen yhteydessä!

Øksfjord

Øksfjordin lauttaranta

Autolautta Sør Tverrefjordiin


Seudun palvelut

Sandland Bryggeä lähin kauppa löytyy 8 kilometrin päästä Sør Tverrefjordista, eli kylästä, jonne lautta rantautuu. Kauppa on auki maanantaista lauantaihin klo 10.00-13.00. Valikoimat kaupassa ovat melko puutteelliset, joten kannattaa varautua hankkimaan reissun ruokatarvikkeet jo aikaisemmin. Samaisessa kylässä voi tankata myös autonsa (bensa ja diesel).


Aktiviteetteja

Täällä ei ole mitään varsinaisia nähtävyyksiä vaan upein nähtävyys on itse luonto, johon kannattaa tutustua muutoinkin kuin vain merikalastuksen näkökulmasta. 

Sandlandin alue on erinomaista patikointimaastoa. Esim. yksi hyvä patikointireitti lähtee Sandlandin kirkon kupeelta, josta on hyvä lähteä kävelemään pitkin Storelva joen reunamia Sandlandsvatnet järvelle. Ja Sandlandsvatnetilta pikku jokia seuraillen aina vaan ylemmäs seuraaville järville. Järvillä voi myös kalastaa - jalompisukuisia kaloja kuin turska.

Merirautujoki Bjørndalen

Klikkaamalla suuremmaksi


Majoitus

Sandland Bryggen kalastuskeskus on kunnostettu vanhaan kalatehtaaseen ja paikkaa isännöi todella mukava pariskunta Steinar ja Stina, jotka hankkivat paikan omistukseensa vuonna 2010. Majoitustilat valmistuivat vuonna 2011 ja toukokuussa samaisena vuonna tulivat myös ensimmäiset asiakasryhmät. Kovan kalapaikan maine on kiirinyt kauas ja tätä nykyä paikalle tulee asiakkaita ympäri Eurooppaa. Varaukset tänne kannattaa tehdä jo yli vuotta aikaisemmin jos paikalle haluaa tulla sesonkiaikaan.

Majoitustiloina  tarjolla on viisi erillistä huoneistoa kahdessa kerroksessa. Alemmassa kerroksessa on kolme neljän hengen huoneistoa ja ylemmässä kerroksessa on kaksi isoa max. kahdeksan hengen huoneistoa. Ulospäin majoitusrakennus ei ole mikään kaunotar, mutta huoneistot ovat erinomaisen mukavia ja siistejä.

Majoituksen perushintaan sisältyy pienemmissä huoneistoissa  majoittuminen neljälle hengelle ja isoissa huoneistoissa kahdeksalle hengelle. Perushintaan sisältyy vuodevaatteet ja pyyhkeet sekä loppusiivous. Isoa huoneistoa vuokrataan vain kahden veneen pakettina.

Kaikki huoneistot ovat täysin varusteltuja ruuan valmistusta ja ateriointia varten. Huoneistoissa on myös TV tuuli- ja sadepäivien varalle, sekä langaton internet-yhteys (wlan). Myös astianpesukone, kahvinkeitin ja mikro kuuluvat huoneistojen varustukseen, sekä pieni jääkaapin yhteydessä oleva pakastinkaappi.

Toisessa rakennuksessa on varusteiden kuivaushuone jokaiselle huoneistolle erikseen.

 

Myös sauna löytyy tätä nykyä majoitusrakennuksen vierestä. Saunassa on löylyttelyhuoneita kaksi kappaletta, neljälle ja kahdeksalle hengelle.

 Pienempi huoneisto

Isompi huoneisto

Majoitusrakennuksen välittömässä tuntumassa on huoltorakennus, josta löytyy useita pitkiä pöytiä kalojen käsittelyä varten, makea vesi huuhteluun sekä pakastearkut saaliin pakastamista varten.

Parvekkeilla on mukava istuskella

Perkaus, vesipisteet katossa, käynti suoraan venelaiturilta.

Uutena majoitusrakennuksena Sandland Bryggelle on hankittu kaudelle 2015 "Sininen mökki". Mökki sijaitsee noin 200 metrin päässä Bryggen huoneistoilta ja veneiltä. Sinistä mökkiä vuokrataan pakettina uuden Wildeboat 750 veneen kanssa. Pakettiin on mahdollista varata myös toinen vene. Jossain vaiheessa mökki remontoidaan mutta se on kuitenkin jo vuokrakäytössä kaudella 2015.

Kaudelle 2016 Sinimökki on remontoitu sisäpuolelta. Sisäremontin jälkeen mökissä on olohuone, keittiö, neljä kahden hengen makuuhuonetta ja kaksi wc/suihkua. Mökki on maksimissaan yhdeksälle hengelle. Yli kuuden majoittujista menee lisämaksu.

Sinisen mökin olohuone - remontin jälkeen

 

Sininen mökki

Sandland sauna


Veneet

Sandland Bryggellä on tarjolla 12 hytillistä merikelpoista venettä. Kolme kappaletta Kvernö 24ft alumiinivenettä (150hv), yksi Wildeboat 25ft (200hv) alumiinivene ja kahdeksan Wildeboat 22ft (150hv) alumiinivenettä. Kaikki veneet on varustettu GPS-plotteriluotaimilla (Garmin ja Humminbird). Veneisiin on myös asennettu GPS-siru, jonka avulla kalastuskeskukselta voi tarkistaa missä vene milloinkin liikkuu (turvallisuuden vuoksi).

Uutena veneenä kaudelle 2015 on hankittu alumiininen Wildeboat 750 25ft vene "Silda" (1kpl). Wildeboat on todella merikelpoinen ja vakaa vene. Vene on ympärikäveltävää mallia ja leveyttä veneessä löytyy sen verran hyvin, että myös hytin molemmilla sivuilla on tilaa kalastella. Wildeboat on 7,5m pitkä ja 3m leveä ja varustettu 200hv Suzukin koneella, josta löytyy myös uistelunopeuden säätö (ohjauspulpetista). Tämä vene on tarkoitettu vain Sinisen mökin asukkaiden käyttöön.

Kaudelle 2016 saatiin uusi "pikku" Wildeboat 650 22ft vene "Loppa". Veneellä on pituutta 6,5 metriä ja se on varustettu 150hv Suzukin koneella. Samoin kuin isompi sisaruksensa pienempi Wilde on myös erittäin vakaa ja merikelpoinen vene.

Kaudella 2019 pikku Wildejä on käytössä jo kahdeksan kappaletta. Kaudesta 2018 alkaen pikku huoneistoihin voi varata vain pikku Wildeboatin ja isoihin huoneistoihin on varattavissa joko pikku Wildeboat tai Kvernö 24ft tai sekä että, kahden veneen pakettina.

Pikku Wildeboat kuvia "Sandland lisäkuvia" osiossa, linkki ylhäällä vasemmalla.

Dolmøy 23ft + 115hv Yamaha

(ei enää vuokrakäytössä)

Kvernö 24ft + 150hv Yamaha

Silda - Wildeboat 750 alumiinivene 7,5m / 3m leveä +

200hv Suzuki. Todella merikelpoinen ja vakaa vene.

Wildeboat Sildan luotainplotteri Lowrance Elite 7 HDI


Kalastus

Kuten Sandland nimestä voi jo päätellä alueella on paljon hiekkapohjia ja pakkoja, joilla ruijanpallas hyvin viihtyy. Myös legendaariset Loppan ja Sildan saaret ovat vain muutaman minuutin ajomatkan päässä kalastuskeskukselta, eikä Storskaltarenin matalikkokaan ole hillittömän kaukana avomerellä.

Ruijanpallaksen kalastuksessa Sandland sijoittuu ehdottomasti Top 10 joukkoon koko Norjassa. Esim. kaudella 2012 kalastuskeskuksen asiakkaiden toimesta pyydettiin 1276 pallasta vapavälinein, joista suurin osa toki vapautettiin.  Vuonna 2013 elokuun loppuun mennessä oli tullut jo 1000 pallasta vapavälinein. Toukokuussa 2013 eräs porukka sai viikon reissulla 53 pallasta saaliikseen, ottivat kahdeksan ja vapauttivat loput. Suurimmat vapavälinein pyydetyt ruijanpaltaat ovat olleet painoltaan himpun yli 100 kiloisia. Mutta paljon, paljon suurempia alueella uiskentelee päätellen väsytystaisteluista, joita siellä on käyty...

Youtube filmi merikissat tositoimissa, klikkaa tästä!

Loppan turska 15kg

Klikkaamalla suuremmaksi

Sandland on ison kalan paikka myös muita lajeja silmällä pitäen. Vuosittain alueelta saadaan yli 30kg turskia. Skrei-kevään 2013 suurin turska painoi 34kg. Jos kohteena on todella iso turska, niin silloin paikalle kannattaa tulla skrei aikaan maalis-huhtikuussa, siihen aikaan voi tavoittaa jo pallastakin. Isoa turskaa saadaan toki läpi koko kauden - mikäli isoksi lasketaan 20 kiloinen.

Skrei turska 29kg, maaliskuu 2016

Youtube filmi kuvassa olevan skrei väsytyksestä - klikkaa tästä!

 

Youtube filmi skrein kalastusta Steigenissä 4/2013 ja Sandlandissa 4/2014 - klikkaa tästä!

Suurimmat puna-ahvenet ovat painaneet yli 10kg, suurimman ollessa 12 kiloinen. Nämä järkäleet on pyydetty 200-250 metrin syvyydestä. Merikissaa Sandlandin alueella esiintyy runsaasti. Parasta pyyntiaikaa merikissalle on kevät ja alkukesä, toki sitä nousee muulloinkin pohjan tuntumassa kalastettaessa. Suurelle, yli 10kg seitille parasta aikaa on elo-lokakuu. Elo-syyskuun vaihteessa 2013 makrillia oli alueella todella runsaasti, makrillin kalastuksen lopetimme laatikon ollessa jo aivan täynnä.

Loppan puna-ahven 1,5kg

Klikkaamalla suuremmaksi

Makrillia

Sandlandissa on hyvät mahdollisuudet harjoittaa järvikalastusta jos meriviikolle sattuu vaikka tuulipäiviä tai jos muuten vain haluaa kalastukseensa vaihtelua. Kalastuskeskukselta viiden minuutin automatkan päässä olevalle Sandlandsvatnet järvelle myydään kalastuslupia 50Nok päivähintaan (2013), lupia saa kesä-syyskuulle. Järvellä on mahdollisuus yhyttää järvitaimenta, meritaimenta, merirautua ja pikku lohta. Järveltä kirkon vierestä mereen laskevalla Storelva joella ei saa kalastaa, koska siitä nousee pikku lohta järveen ja syksyisin merirautua.

Skrei aikaan jäältä pilkintä ei ole enää sallittua järvellä, ikävä kyllä.

Sandlandsvatnet

Rautua ja taimenta

Ikävä kyllä jääpilkintä ei ole enää sallittua Sandlandsvatnetilla 2019 alkaen.

Sandlandsvatnetiin laskevalla pienellä Bjørndalen joella sitä vastoin saa kalastaa, vaikkapa syysaikaan merirautua pintaperholla. Ylempänä sijaitseva Bjørndalvatna järvi on syvempi ja sieltä on saatu suurempia taimenia. Bjørndalvatna järvelle kävelymatkaa tulee 50 minuutin verran.

Sandlandsvatnet


TIETOJA

Varaukset ja tiedustelut Suomessa - Nordic Fishing

S-posti: nordic.fishing(ät)phnet.fi

p. 040–535 2099 – Ari

Myös viikonloppuisin

Internet sivut: www.nordicfishing.fi

Varaukset on tehtävä kirjallisesti sähköpostilla tai kirjeitse.

Myös mahdolliset peruutukset on tehtävä kirjallisesti.

 

VARSINAISTA VARAUSTA NORDIC FISHINGILTÄ TEHDESSÄNNE ILMOITTAKAA VÄHINTÄÄN SEURAAVAT ASIAT:

- mitä varaatte

- ajankohta mille varaatte

- kuinka monelle hengelle

- laskutusosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, esim. näin:

Sandland Brygge pienempi huoneisto neljälle hengelle ja vene ajalle 4.7-11.7.2014

Kalle Kalastaja

Kalastajankuja 2 C 5

50100 Helsinki

p. 040 123 4567

s-posti: kalle.kalastaja@sposti.fi

JÄRJESTÄJÄ                             

Sandland Brygge

Fiskebruket

9585 Sandland

Norge

 

REKLAMAATIOT

Nordic Fishing ei ole vastuussa mahdollisista kohteessa ilmenevistä puutteista tai vioista. Kaikki kyseisiin asioihin liittyvät reklamaatiot on toimitettava suoraan kohteeseen.

 

SAAPUMINEN JA LÄHTEMINEN

Majoitustiloihin saapuminen klo 16.00 ja poislähtö klo 10.00. Saapumis- ja lähtöajoista voidaan tilanteen mukaan joustaa. Veneiden luovutus poislähtöä edeltävänä iltana.

 

VARAUKSEN MAKSAMINEN

Nordic Fishing tekee asiakkaan varauksen suoraan Sandland Bryggen varausohjelmaan. Lasku tulee Sandland Bryggeltä sähköpostilla suoraan asiakkaalle muutaman päivän kuluessa varauksen teosta. Laskut maksetaan Sandland Bryggen tilille Norjaan.

Varausmaksu on suuruudeltaan 25% koko varauksen summasta ja se on maksettava 14vrk kuluessa varauksen teosta. Varauksen loppumaksu 75% kokonaissummasta, on maksettava viimeistään kahdeksan viikkoa (56vrk) ennen varauksen alkamista. Varausmaksusta ja loppumaksusta tulee sähköpostitse molemmista erilliset laskunsa, laskuissa on eräpäivät maksuille.

 

VARAUKSEN PERUUTUS

- Mikäli varauksen alkamiseen on vähintään kahdeksan viikkoa (56 päivää), varauksen voi peruuttaa 10 päivän sisällä varauksen tekemisestä, tällöin varausmaksu palautetaan varaajalle vähennettynä 500Nok peruutusmaksulla.

- Jos peruutus tehdään myöhemmin kuin 10 päivää varauksen teosta, kuitenkin viimeistään kahdeksan viikkoa (56 päivää) ennen varauksen alkamista - ennakkovarausmaksu 25% pidätetään varaajalta.

- Jos peruutus tehdään 55-45 päivää ennen varauksen alkamista - varausmaksusta 60% pidätetään varaajalta.

- Jos peruutus tehdään 44-8 päivää ennen varauksen alkamista - varausmaksusta 80% pidätetään varaajalta.

- Jos peruutus tehdään 7 päivää ennen varauksen alkamista - varausmaksusta 90% pidätetään varaajalta.

Varaajan täytyy itse huolehtia vakuutuksesta, joka kattaa sairaustapauksen tai jonkin muun syyn vuoksi tehdyt peruutukset.

Kaikki peruutukset on tehtävä kirjallisesti.

 

VARAUKSEN MUUTTAMINEN

Mikäli varauksen alkamiseen on vähintään 56 päivää, varaaja voi muuttaa varaustaan. Muutos ei saa johtaa halvempaan varaukseen ja muutos täytyy koskea samaa varausvuotta. Veloitus varausmuutoksesta on 300Nok.

Varauksen vaihtaminen toisen henkilön nimelle - veloitus 500Nok.

 

ASIAKKAAN VASTUU

Asiakas vastaa itse majoitukselle tai välineille aiheuttamistaan vahingoista, mukaan lukien venevahingot.

Sisään kirjautuessa asiakkaalta veloitetaan vakuusmaksuna 300¤ (euroa), joka palautetaan asiakkaalle pois lähtiessä mikäli majoitustilat, veneet ym. alueella oleskeluun liittyvät asiat ovat kunnossa.  

 

Asiakas on velvollinen toimimaan henkilökunnan antamien ohjeiden mukaan. Asiakas, joka kieltäytyy toimimasta annettujen ohjeiden ja sääntöjen mukaan, käyttäytyy häiritsevästi ja/tai varomattomasti voidaan häätää alueelta. Häätötapauksessa mitään maksettuja maksuja ei palauteta asiakkaalle.

 

KANSAINVÄLINEN HUVIVENEENKULJETTAJAN PÄTEVYYSKIRJA

Norjassa veneen kuljettajalta vaaditaan kansainvälinen huviveneenkuljettajan pätevyyskirja, jos veneen moottori on yli 25hv ja veneen kuljettaja on nuorempi kuin 1.1.1980 syntynyt. Tätä vanhemmat kuljettajat voivat ajaa yli 25hv moottorilla varustettua venettä ilman pätevyyskirjaa.

Internetissä osoitteesta: veneily.fi/tiedot_ja_taidot/patevyydet

 

ALKOHOLIN KÄYTTÖ

Alkoholin vaikutuksen alaisena veneily ja venekalastus ei ole sallittua.

Toivomme muutoinkin kohtuullista alkoholin käyttöä yleisen viihtyvyyden takaamiseksi.

 

VAKUUTUKSET

Asiakas vastaa itse tarpeellisiksi katsomistaan henkilökohtaisista vakuutuksista.

 

TUPAKOINTI JA LEMMIKKIELÄIMET

Sandland Bryggen kaikissa sisätiloissa on tupakointi kielletty. Lemmikkieläimiä ei ole sallittua tuoda Sandland Bryggelle.

 

AUTOLAUTTA-AIKATAULUT

Øksfjord - Bergsfjord - Sør Tverrfjord (linkki)

Lauantaisin autolautta ei kulje ollenkaan.

Aikatauluihin saattaa tulla muutoksia joten ajat kannattaa tarkistaa juuri ennen reissua. Lauttarannan jonossa kannattaa olla ainakin kaksi tuntia ennen lautan lähtöä, mielellään vieläkin aikaisemmin, jotta mahtuu kyytiin. Aikataulut löytyy osoitteesta: http://snelandia.no/planleggreisen.

Valitse sivuilta suomenkieli - lähtöpaikaksi Øksfjord ferjekai (Loppa) - määränpääksi Sør-Tverrfjord kai (Loppa) - kellonajaksi 01:00 - päiväksi menopäivä - Hae. Paluumatka  Sør Tverrfjord-Øksfjord samalla tavalla.

 


Sandland Brygge - hinnat 2019
Majoitus vuokrataan vain veneen kanssa! VIIKKO HINNAT
Iso huoneisto

Max. 8 henkeä.

Vain kahden veneen pakettina.

17150 Nok
Pieni huoneisto

Max. 4 henkeä.

Vain yhdellä veneellä.

12530 Nok

Vene

Kvernö 24ft + 150hv (alumiini) 3kpl.

Wildeboat 22ft + 150hv (alumiini) 8kpl.

Kvernö 8939 Nok

Wildeboat 22ft 10059 Nok

Sininen mökki

Max. 9 henkeä, hinta on kuudelle.

Lisämaksu yli 6 majoittujista 1000Nok/henki.

+ Wildeboat vene

25ft + 200hv (alumiini) 1kpl

Varattavissa myös toinen vene Kvernö tai Wildeboat 22ft - kts. hinnat yllä.

32284 Nok

pakettihinta

Majoitus vuokrataan vain veneen kanssa! VRK HINNAT
Iso huoneisto

Max. 8 henkeä.

Vain kahden veneen pakettina.

2450 Nok
Pieni huoneisto

Max. 4 henkeä.

Vain yhdellä veneellä.

1790 Nok

Vene

Kvernö 24ft + 150hv (alumiini) 3kpl.

Wildeboat 22ft + 150hv (alumiini) 8kpl.

Kvernö 1277 Nok

Wildeboat 22ft 1437 Nok

Sininen mökki

Max. 9 henkeä, hinta on kuudelle.

Lisämaksu yli 6 majoittujista 1000Nok/henki.

+ Wildeboat vene

25ft + 200hv (alumiini) 1kpl

Varattavissa myös toinen vene Kvernö tai Wildeboat 22ft - kts. hinnat yllä.

4612 Nok

pakettihinta

Muuta
Vuodevaatteet ja pyyhkeet Sisältyy majoitushintaan
Vakuusmaksu

Palautetaan pois lähtiessä jos kaikki OK

300 ¤uroa

Huoneiston loppusiivous Sisältyy majoitushintaan

Kalastusvälineet

Vapa, kela, siima - vain ennakkovarauksella

620 Nok / varausaika

Kelluntahaalarit

Vain ennakkovarauksella

600 Nok / varausaika

Sauna

Varataan paikan päällä

Kaksi löylyhuonetta, pienempi ja isompi

4 hengen puoli 300 Nok / 2h

8 hengen puoli 450 Nok / 2h

 
Varaukset samoin kuin mahdolliset peruutukset on
tehtävä Nordic Fishingille kirjallisesti, joko sähköpostilla tai kirjeitse.
Varaukset ja tiedustelut Suomeksi tai Englanniksi
s-posti: nordic.fishing(ät)phnet.fi
p. +358 40 535 2099 - Ari
2018 lokakuussa 1 euro oli noin 9,6 Norjan kruunua.

SIVUN ALKUUN

©Nordic Fishing