To contact us:nordic.fishing(ät)phnet.fi

XLyngen (Lyngen Havfiske)

 

 

Tarjoushinnat uusiin varauksiin 1.10.2021 saakka.

 

 

Kalastuspaketti kolmelle yölle: majoitus + vene

 

2 hlö 9750Nok

3-4 hlö 10470Nok

5-6 hlö 11190Nok

Lisävene 1100Nok/vrk

 

Pidempiin varauksiin majoitus miinus 20%.

 

 

 

Kaudelle 2022 tulee jo varauksia.

 

 

Varaukset Nordic Fishingin kautta täysin ilman lisäkuluja!

 

Varaukset ja tiedustelut Suomessa - Nordic Fishing

S-posti: nordic.fishing(ät)phnet.fi

p. 040-535 2099 – Ari

Myös viikonloppuisin

 

Järjestäjä:                              

XLyngen AS                       

9068 Nordlenangen

Norway

 

Pikalinkit:

Sijainti

Seudun palvelut

Majoitus

Veneet

Kalastus

Yhteenveto palveluista

Tietoja

Hinnasto


Sijainti

XLyngen sijaitsee Tromsøn koillispuolella,  Lyngenin niemimaalla, Nord-Lenangenin kylässä. Kilpisjärveltä tulee matkaa perille noin 170 km ja Helsingistä noin 1370 km. Esim. Helsingistä suorinta tietä ajettaessa matkalla ei ole yhtään maksullista tunnelia, siltaa tai lauttaa.

Lyngeniin on mahdollista saapua myös lentäen Tromsøn kentälle, josta voi sopia noudon kalastuskeskuksen omalla pikkubussilla. Omia kalastusvälineitä ei tällöin kannata kuljettaa mukana, vaan täyden setin vieheitä ja kelluntahaalareita myöden voi vuokrata kalastuskeskukselta, tämä on hyvä vaihtoehto esim. yrityksille. Yrityksille XLyngeniltä löytyy mm. myös kokoustilat.

© Karttakeskus, Lupa L8530

Klikkaamalla suuremmaksi

Tarkemmat reittiohjeet varauksen yhteydessä!

 

Lyngenin niemimaa on kuuluisa vuoristaan - Lyngenin Alpeista. Esim. kalastuskeskuksen takana kohoava vuori Storgalten (1219 m) on Euroopan kuudenneksi vierailluin vuori, lähinnä vapaalaskijoiden toimesta, joita Lyngenissä käy paljon talvisaikaan laskettelemassa (kiiveten ylös ja laskien alas, siis ei hissejä). Lyngenin niemimaan korkein huippu kohoaa lähes kahden kilometrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle - Jiehkkevarri 1834 metriä.

Kalastuskeskuksen takana nousevan Storgaltenin kainalossa lepäilee myös Nord-Lenangenin seudun suurin jäätikkö Gammvikblåisen, joten täällä on mahdollisuus vaikka jäätikkövaellukseen. Muun muassa Norjan kuninkaalliset käyvät Lyngenissä usein hiihtelemässä. Muutoinkin Nord-Lenangenin alue on aivan upeaa retkeilymaastoa.

Lisäkuvia luonnosta täällä!

Seudun palvelut

Kalastuskeskukselta noin 100 metrin päässä on grilllikioski, josta saa hampurilaisia, grillilautasia yms. Lähin kauppa sekä posti löytyy vuonon toiselta puolelta sataman tuntumasta, jonne matkaa tulee noin 6 km. Kuntakeskus on Lyngseidet, jonne matkaa on noin 60 km. Lyngseidetistä löytyy pankki, supermarket, apteekki jne.


Majoitus

Lisäkuvia majoituksesta täällä!

Majoitustiloina XLyngenillä on viisi mökkiä ja kaksi huoneistoa. Majoitustilat on rakennettu vuosina 2003-2007 ja niitä peruskorjataan ja kunnostetaan lähes vuosittain.  Mökit ja huoneistot ovat max. kuudelle hengelle. Mökit on rakennettu suoraan veden päälle aallonmurtajalle, osin tolppien päälle. Huoneistot ovat rantaviivasta ja veneistä noin 30 metrin etäisyydellä ja mökkien välittömässä läheisyydessä.

Majoitus perushintaan kuuluu vuodevaatteet, pyyhkeet sekä loppusiivous. Majoitushinta määräytyy henkilömäärän mukaan, joka on nähtävillä hinnastossa.

Kaikki majoitustilat ovat täysin varusteltuja kuudelle hengelle ruuan valmistusta ja ateriointia varten. Majoitustiloissa on myös satelliitti-TV, tuuli- ja sadepäivien varalle. Langaton internet yhteys (wlan) toimii kaikissa majoitustiloissa.

Sauna- ja huoltorakennus

Mökkien ja huoneistojen välittämässä läheisyydessä on sauna, sekä kylpytynnyri asiakkaiden vuokrattavissa. Myös huoltorakennus, jossa sijaitsee toimisto, kalojen käsittelytilat, kokoushuoneisto, varusteiden kuivatustilat ja pieni kalastustarvikekauppa, jos tarvitsee täydentää esim. viehelaatikkoaan.

Mökit

Mökkejä on siis viisi kappaletta, joihin voi majoittua enimmillään kuusi henkilöä, kaikki mökit ovat samanlaisia.

Mökit ovat kaksikerroksisia, alakerrassa on keittiö-olohuone, kylpyhuone/WC ja yksi kahden hengen makuuhuone. Yläkerrassa on kaksi kahden hengen makuuhuonetta  ja pikku huone, jossa voi säilyttää vaikka varusteita, kasseja tms. Olohuoneesta on ovi suoraan terassille, jolta voi periaatteessa vaikka suoraan onkia siellä istuskellessaan.

Jokaiseen mökkiin kuuluu lisäksi pieni ulkovarasto, jossa on arkkupakastin kalansaaliiden pakastamista varten ja varastossa voi säilyttää tarvittaessa vaikka porukan kalastustarvikkeita ja haalareita.

Huoneistot

Huoneistoja on kaksi kappaletta ja ne sijaitsevat kuvassa vasemmalla näkyvän rakennuksen yläkerrassa vierekkäin. Huoneistot ovat hieman suurempia kuin mökit, mutta tästä huolimatta ne ovat kuudelle majoittujalle. Molemmat huoneistot ovat samanlaisia.

Huoneistoissa on iso olohuone-keittiö, kolme kahden hengen makuuhuonetta, suihku/WC ja iso terassiparveke. Huoneistojen arkkupakastimet ovat saman rakennuksen alakerrassa, myös jääkaapin alla on hyvän kokoinen pakastin.

Lisäkuvia majoituksesta täällä!


Veneet

Veneinä XLyngenillä on käytössä seitsemän merikelpoista 6,6 metriä pitkää Kvernö 22ft alumiinivenettä, jotka on varustettu 115hv nelitahtikoneilla, GPS-plotteriluotaimilla/alueen kartoilla. Kvernö 22ft veneet on otettu käyttöön vuosina 2016 ja 2018. Käytössä on myös yksi  Buster XL vene 70hv nelitahtikoneella ja GPS-plotteriluotaimella. Lisäksi kalastuskeskuksella on kolme vanhempaa 19ft Kvernöä, joissa on 50hv koneet.

Vene vuokralle otettaessa maksetaan venevakuusmaksu. Venevakuusmaksun saa takaisin palautettaessa vene, jos veneessä on kaikki kunnossa. Lisäksi tehdään kirjallinen sopimus veneenkäytöstä. Veneeseen annetaan myös kunnollinen käyttöopastus.

Veneiden polttoainehuolto tapahtuu henkilökunnan toimesta. Veneissä ei saa käyttää itse hankkimaansa polttoainetta.

Kvernö 19ft (3 kpl)

Buster XL (1 kpl)

Kvernö 22ft (7 kpl)


Kalastus

XLyngen sijaitsee noin 10km pituisen vuonon suunnilleen puolivälissä, joten paikka on melko suojaisa myös kovemmilla tuulilla. Pohjoisen puoleinen tuuli osuu pahimmillaan vuonoon sisään, joten siltä suunnalta puhaltavat voimakkaammat tuulet saattavat rajoittaa merelle pääsyä, vuosittain niitä on kuitenkin melko harvoin.

Vuono on lähes kokonaisuudessaan hiekkapohjainen heti kalastuskeskukselta lähdettäessä, niinpä se on heti otollista ruijanpaltaan uistelualuetta. Pallasta sieltä saadaankin vuosittain vapakalastajien toimesta hyvin. Vuodesta 2003 alkaen,  jolloin kalastuskeskus aloitti toimintansa, on joka vuosi tullut vähintään 50 kg painoinen ruijanpallas asiakkaiden saaliiksi.

Lyngenin pallas 33kg

Lyngenin merikrotti 14,25kg

Filmi yllä olevan krotin pyynnistä tässä linkissä, Cube Films tuotantoa: Klikkaa tästä!

Alueelta löytyy jyrkkää penkkaa puna-ahvenelle, kissapaikkoja, turskapakkoja, seitiparvia, yli 400 metrin monttuja - kaikenlaista kalastusta, jota merikalastukselta Norjassa saattaa toivoa.

Sisävuonosta tulee myös ajoittain hyvin kalaa. Sieltä on saatu yli 20 kiloisia turskia ja suurin ylös saatu pallas sisävuonosta painoi 80 kg. Nord-Lenangenin sisävuono on eräs harvoista paikoista Norjassa, jossa voi merellä harrastaa jään päältä pilkkikalastusta joinain talvina. Kalastuskeskuksen venelaiturilta tulee noin 300 m matkaa  sisävuonon salmen ylittävälle sillalle. Sillan alla voi kokeilla vaikka rannalta kalastusta salmen vuorovesivirrassa.

Nord-Lenangenin alueella on useita jokia ja järviä, joissa voi kokeilla onneaan taimenen ja meriraudun kalastuksessa, jos haluaa välillä vaihtelua merikalastukseen. Maisemat ainakin ovat  upeita makean veden kalapaikoille mentäessä.

 

YouTube linkki mukavaan 2014 Lyngen filminpätkään:

Klikkaa tästä!


YHTEENVETO PALVELUISTA YM. ENEMMÄN JA VÄHEMMÄN HYÖDYLLISTÄ TIETOA

 

MAJOITUS

Vuorokausittain, viikoittain tai pidempiaikaisesti, XLyngenin mökeissä tai huoneistoissa. Majoitustiloissa sallitaan max. seitsemän majoittujaa / mökki tai huoneisto (aikuisia).

 

VUOKRAVENEET

Kvernö 22ft/115hv ja 19ft/50hv alumiiniveneitä nelitahtikoneilla, sekä Buster XL vene 70hv nelitahtikoneella. Kaikissa veneissä on luotain/karttaplotteriyhdistelmä.

 

KANSAINVÄLINEN HUVIVENEENKULJETTAJAN PÄTEVYYSKIRJA

Norjassa veneen kuljettajalta vaaditaan kansainvälinen huviveneenkuljettajan pätevyyskirja, jos veneen moottori on yli 25 hv ja veneen kuljettaja on nuorempi kuin 1.1.1980 syntynyt. Tätä vanhemmat kuljettajat voivat ajaa yli 25 hv moottorilla varustettua venettä ilman pätevyyskirjaa.

Internetissä osoitteesta: veneily.fi/tiedot_ja_taidot/patevyydet

 

PELASTUSLIIVIT

Lainattavissa, Huom! Norjan lakien mukaan veneillessä on käytettävä pelastusliivejä tai jotain muuta hyväksyttyä kelluntavälinettä. On kuitenkin suositeltavaa, että olisi omat kelluntavälineet mukana.

 

KALANKÄSITTELY

Erillinen, lämmin kalankäsittelytila laiturilla olevassa huoltorakennuksessa, juokseva makea vesi. Jokaisen venekunnan on itse vietävä kalan käsittelyssä syntyneet perkeet veneellä mereen, heti kalojen perkuutalkoiden päätyttyä.

 

SAALIIN KULJETUS KOTIIN

Norjan asetusten mukaan rekisteröidyn kalastuskeskuksen asiakas saa viedä kalatuotteita (esim. filettä) maasta ulos max. 20 kg per henkilö. Omatoimi kalastajilla raja on 10 kg/henki.

 

SAALIIN PAKASTUS

Jokaisessa mökissä ja huoneistossa on jääkaappipakastin sekä erillinen arkkupakastin kalojen pakastamista varten.

 

KALALAATIKOITA

Styroksilaatikoita ostettavissa paikan päältä, pakastetun saaliin kotiinkuljetusta varten.

 

KALASTUSVÄLINEITÄ

Kalastusvälineet on mahdollista vuokrata paikan päältä - vapa, kela, siima sekä vieheet.

 

KELLUNTAHAALAREITA

Vuokrattavissa paikan päältä.

 

LOPPUSIIVOUS

Loppusiivous sisältyy majoitushintaan.

 

LIINAVAATTEET

Vuodevaatteet sekä pyyhkeet sisältyy majoitushintaan.

 

INTERNET YHTEYS

Langaton internet yhteys (wlan) on käytettävissä kaikissa majoitustiloissa.

 

KALASTUSLUVAT

Merikalastukseen Norjassa ei vaadita minkäänlaisia lupia. Sisävesikalastus on luvanvaraista. Nord-Lenangenin sisävesille lupia voi tiedustella XLyngenin henkilökunnalta.

 

MERIKARTTA

Norjan merikartta no:91.

 

PÄIVITTÄISTAVARAKAUPPA

XLyngeniltä lähimmälle kaupalle matkaa tulee noin 6 km. Myös posti ja autojen tankkaus löytyy samasta paikasta.

 

POLTTOAINE AUTOON

Myynti kaupalla. Venevuokriin ei sisälly polttoainetta, eikä veneissä sallita asiakkaan omia polttoaineita. Lisäpolttoaine veneisiin vain henkilökunnalta.

 

GRILLIKIOSKI

XLyngenin vieressä on grillikioski, josta saa hampurilaisia, grillilautasia jne. Epäsäännölliset aukioloajat, riippuen vuodenajasta.

 

SISÄVUONO

Sisävuonon suuaukko on kalastuskeskukselta 300 metrin matkan päässä. Vuonoon voi ajaa veneellä, tosin vuoroveden aikaan salmessa on kova virtaus, jolloin kannattaa olla varovainen, ettei virta paina venettä rannan kiviin. Nousuveden ollessa korkeimmillaan saattaa Kvernö-veneen targakaari osua sillan alarakenteisiin, eli silloin ei kannata ajaa sillan ali. Vuono on 4 km pitkä ja syvimmillään 23 m.

 

HÄTÄNUMERO

Yleinen hätänumero 112, sama kuin Suomessa.

 

TROMSø

Tromsøn kaupunkiin matkaa autolla ajaen tulee 90 km , plus lautta noin 25 min.

 

MERIKOTKAT

Lyngenissä näkee usein merikotkia, mm. Fugløya saarella on Euroopan suurin pesivä merikotkakanta. Jos satutte kotkan lähistöllä näkemään ja teillä on veneessä pikku kalaa, niin kokeilkaapa heittää kala veneestä mahdollisimman kauas ja jääkää lähistölle katselemaan. Useasti, hetken kaarreltuaan merikotka käy kalan veneen lähistöltä vedestä nappaamassa.

 

MERINISÄKKÄÄT

Alueella näkee usein pyöriäisiä, jotka saattavat pyöriä veneen ympärillä monikymmenpäisinä parvina. Joskus voi nähdä valaita. Myös saukkoja pääsee näkemään silloin tällöin, kuin myös hylkeitä.

 


TIETOJA

Varaukset ja tiedustelut Suomessa - Nordic Fishing

S-posti: nordic.fishing(ät)phnet.fi

p. 040–535 2099 – Ari

Myös viikonloppuisin

Internet sivut: www.nordicfishing.fi

Varaukset on tehtävä kirjallisesti sähköpostilla tai kirjeitse.

Myös mahdolliset peruutukset on tehtävä kirjallisesti.

 

VARSINAISTA VARAUSTA NORDIC FISHINGILTÄ TEHDESSÄNNE ILMOITTAKAA VÄHINTÄÄN SEURAAVAT ASIAT:

- mitä varaatte

- ajankohta mille varaatte

- kuinka monelle hengelle

- laskutusosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, esim. näin:

XLyngenin mökki 6:lle hengelle ja kaksi Kvaernö venettä ajalle 8.7-15.7.2020

Kalle Kalastaja

Kalastajankuja 2 C 5

50100 Helsinki

p. 040 123 4567

s-posti: kalle.kalastaja@sposti.fi

JÄRJESTÄJÄ

XLyngen AS

9068 Nord-Lenangen, Norge

 

REKLAMAATIOT

Nordic Fishing ei ole vastuussa mahdollisista kohteessa ilmenevistä puutteista tai vioista. Kaikki kyseisiin asioihin liittyvät reklamaatiot on toimitettava suoraan kohteeseen.

 

SAAPUMINEN JA LÄHTEMINEN

Majoitustiloihin saapuminen aikaisintaan klo 14.00 ja poislähtö viimeistään klo 12.00. Samat ajat pätevät myös veneiden käyttöönottoon ja luovutukseen.

 

VARAUKSEN MAKSAMINEN

Nordic Fishing tekee asiakkaan varauksen suoraan XLyngenin varausohjelmaan. Lasku maksetaan kokonaisuudessaan vasta paikan päällä kalastuskeskuksella, eli asiakkaalle ei tule varauksesta laskua kotiin. Laskun voi maksaa joko käteisellä kruunuina tai kortilla.

 

VARAUKSEN PERUUTUS

Peruutus aikaisemmin kuin 4 viikkoa varauksen alkamiseen, asiakkaan on maksettava 20 % varauksesta peruutusmaksuna.

Peruutus myöhemmin kuin 4 viikkoa varauksen alkamiseen, varauksen koko summa veloitetaan kokonaisuudessaan asiakkaalta.

 

VARAUSMUUTOKSET

Varausmuutoksista veloitamme 20¤ (euroa) per muutos, ellei muutos johda lisävaraukseen.

 

ASIAKKAAN VASTUU

Asiakas vastaa itse majoitukselle tai välineille aiheuttamistaan vahingoista, mukaan lukien venevahingot. Veneitä käyttöön otettaessa maksetaan venevakuus, joka osaltaan korvaa mahdollisia pieniä venevahinkoja. Vakuussumma palautetaan pois lähtiessä jos veneissä on kaikki kunnossa.

Asiakas on velvollinen toimimaan henkilökunnan antamien ohjeiden mukaan. Asiakas, joka kieltäytyy toimimasta annettujen ohjeiden ja sääntöjen mukaan, käyttäytyy häiritsevästi ja/tai varomattomasti voidaan häätää alueelta. Häätötapauksessa mitään maksettuja maksuja ei palauteta asiakkaalle.

 

ALKOHOLIN KÄYTTÖ

Alkoholin vaikutuksen alaisena veneily ja venekalastus ei ole sallittua.

Toivomme muutoinkin kohtuullista alkoholin käyttöä yleisen viihtyvyyden takaamiseksi.

 

VAKUUTUKSET

Asiakas vastaa itse tarpeellisiksi katsomistaan henkilökohtaisista vakuutuksista.

 

TUPAKOINTI JA LEMMIKKIELÄIMET

XLyngenin kaikissa sisätiloissa tupakointi on kielletty.

Lemmikkieläimet on sallittu ainoastaan huoneistoissa. Lemmikkieläimistä peritään siivouslisämaksu.


XLyngen - hinnat 2021

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  1-6 vrk viikko
Majoitus Mökki tai huoneisto

1-2 henkeä

2000 Nok 13000 Nok
Mökki tai huoneisto

3-4 henkeä

2300 Nok 15000 Nok

Mökki tai huoneisto

5-6 henkeä

2600 Nok 17000 Nok

Mökki tai huoneisto

extra sänky

(majoittujat yli kuuden hengen)

250 Nok/vrk/henki
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Veneet   1-6 vrk viikko
Kvernö 22ft/115hv

+ GPS luotain

(7 kpl)

1650 Nok

(sisältää vakuutuksen)

9700 Nok

(+ 1000 Nok vakuutus)

Kvernö 19ft/50hv

+ GPS luotain

(3 kpl)

1100 Nok

(sisältää vakuutuksen)

6500 Nok

(+ 500 Nok vakuutus)

Buster XL/70hv

+ GPS luotain

(1 kpl)

1300Nok

(sisältää vakuutuksen)

7400 Nok

(+ 500 Nok vakuutus)

Kalastusrekisteröinti-

maksu

(pakollinen)

110 Nok/vrk/vene

750 Nok/viikko/vene

Venevakuusmaksu

(pakollinen - palautetaan jos

veneessä on kaikki kunnossa)

150 ¤ tai 1500 Nok/vene
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    vrk viikko
Muuta Loppusiivous Sisältyy majoitushintaan
Vuodevaatteet/pyyhkeet Sisältyy majoitushintaan
Kalastusvälineet

(vapa, kela, siima, vieheet)

250 Nok 1500 Nok
Kelluntahaalarit 100 Nok 650 Nok
Sauna ja kylpy-

tynnyri

(lapsilta ei veloitusta)

200 Nok/henkilö

Kuljetus Tromsön

lentokentältä

(edestakaisin)

Lyhyt reitti: 1-4 henkeä/minimi maksu 5160 Nok

+ 1290 Nok/lisähenkilö

Pitkä reitti: 1-4 henkeä/minimi maksu 6360 Nok

+ 1590 Nok/lisähenkilö

Kalastusopastus 2800 Nok / 8 tuntia
Ruokailu/henki/vrk

Minimiveloitus kuuden hengen mukaan.

- täysihoito 1120 Nok

- puolihoito 740 Nok (aamiainen ja illallinen)

- aamiainen 250 Nok

- lounas 380 Nok

- illallinen 490 Nok

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Varaukset samoin kuin mahdolliset peruutukset on
tehtävä Nordic Fishingille kirjallisesti, joko sähköpostilla tai kirjeitse.
Varaukset ja tiedustelut Suomeksi tai Englanniksi
s-posti: nordic.fishing(ät)phnet.fi
p. +358 40 535 2099 - Ari
2020 lokakuussa 1 euro oli noin 11 Norjan kruunua.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SIVUN ALKUUN

©Nordic Fishing